Robert Negoiță se întoarce în PSD, iar negocierile sunt „avansate”
Robert Negoiță se întoarce în PSD, iar negocierile sunt „avansate”

Robert Negoiță se întoarce în PSD, iar negocierile pe această temă sunt „avansate” a declarat Primarul Sectorului 3. Negoiță a mai lăsat să se înțeleagă că principala piedică pentru întoarcerea în partidul care l-a consacrat nu ar mai există. Mai exact, Gabriela Firea nu s-ar mai opune.

„Cred că se va întâmpla treaba asta. Opunerea Gabrielei Firea nu este de actualitate”, a precizat edilul, într-un interviu acordat PsNews.

Cred că nu mai este de actualitate această opunere (n.r – Robert Negoiță a declarat în urmă cu ceva timp că Gabriela Firea s-a opus revenirii lui în PSD). Am spus-o, nu o dată: am avut discuții cât se poate de clare, în primul rând cu președintele Marcel Ciolacu, dar și cu conducerea partidului. Discuții au fost, există un protocol pe masa dumnealor privind revenirea mea în PSD. Cred că se va întâmpla treaba asta (n.r – să revină în PSD).

M-am simțit trădat de vechii colegi de la PSD, însă vreau să fac și următoarea mențiune, pe care o consider absolut relevantă și de aceea nu trec peste: să știți să senzația nu e egală cu realitatea. Putem avea senzații care nu se văd la fel din ambele părți. Tocmai că nu am acea certitudine de adevăr, nu vreau să comentez foarte mult pe această parte. Însă, da, am avut o perioadă în care am suferit mult în interiorul PSD, din multe considerente”, a declarat edilul Robert Negoiță, la Puterea Știrilor.

În ianuarie, Marcel Ciolacu și Robert Negoiță ar fi convenit, în cadrul unei întâlniri la sediul din Kiseleff, ca Partidul București 2020, înființat anul trecut de primarul sectorului 3, în numele căruia a candidat pentru un nou mandat, să fuzioneze cu PSD.

Partidul lui Negoiță a participat la alegerile locale din 27 septembrie în alianţă cu partidul lui Victor Ponta Pro România, sub titulatura Alianţa Pro Bucureşti 2020.

Conflictul Firea – Negoiță s-a acutizat anul trecut, după ce Marcel Ciolacu l-a invitat public să revină în PSD. Primarul sectorului 3 a spus atunci că nu concepe să revină în partid, ”în aceeași organizație cu Firea”.

„Nu puteam să susțin o persoană incompetentă într-o funcție”, a mai spus Negoita despre campania electorală în care a criticat-o pe Firea.

A fost o replică adresată fostului primar general Firea, care i-a catalogat pe Robert Negoiţă şi pe fostul lider al PSD Victor Ponta drept „teroriștii politici” și asasini politici” care ar fi vrut să îngroape PSD.

I-am spus domnului preşedinte (Marcel Ciolacu – n.r.) doar punctul meu de vedere şi a fost de acord cu el, că nu putem negocia cu teroriştii politici, cei care au vrut să îngroape PSD. Trebuie să fie pe drumul lor şi noi să fim pe drumul nostru. Asta este! Mult, puţin, cât aveam, dar este al nostru. Ar fi fost o lipsă de respect faţă de bucureştenii care ne-au votat să ne aliem cu proprii noştri asasini, adică cu domnii Ponta şi Negoiţă. Să fie pe drumul lor, nu avem nimic cu ei, nu ne războim cu ei, dar nici acum să îi invităm cu mari onoruri, eventual, să facem şi o pâine împreună să mâncăm”, declara Firea, în septembrie 2020, la sediul central al PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *