Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, marți, că, ”până când nu există un echilibru bugetar”, nu poate prelua Metrorex sub coordonarea PMB. După 2 ani de mandat, edilul susține că preluarea metroului de către instituția pe care o conduce ar reprezenta ”o aventură”.

Nicușor Dan a recunoscut, astfel, că nu dorește să preia Metrorex la Primăria Capitalei, așa cum a arătat și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cu doar o zi în urmă.

”Primăria Municipiului București ar fi fericită să aibă metroul dacă am avea garanția că avem o sumă în buget cu care să putem să acoperim subvenția, dar, după cum vedeți, avem de un an de zile discuția pe ajutorul pentru termoficare.

Nu cerem altceva decât să avem un tratament egal cu al celorlalte localități din România și nu avem și atunci, până când nu există un echilibru bugetar, nu putem să ne lansăm într-o aventură, să luăm metroul la București. E vorba de un echilibru administrativ și bugetar”, a declarat Nicușor Dan.

Grindeanu, „dispus” să înceapă procedurile de transfer

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că s-a arătat „dispus” să înceapă procedurile pentru transferul Metrorex din administrația ministerului pe care îl conduce în cea a Primăriei Capitalei, însă a constatat că Nicușor Dan, „nu vrea metroul la PMB”.

Grindeanu susține că a dorit un dialog cu autoritățile în privința lucrărilor care se fac la metrou, dar nu a primit încă un răspuns legat de trecerea metroului în administrarea PMB.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *