Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, la Interviurile Digi24.ro, că „e momentul ca după 20 de ani de dreapta să vină un președinte de stânga”. Despre candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024, el spune că președintele formațiunii, Marcel Ciolacu, nu își dorește „neapărat această funcție” și că viitorul candidat ar trebuie să fie membru PSD.

„E momentul după 20 de ani de dreapta să vină un președinte de stânga. PSD, ca cel mai mare partid din România, bineînțeles că are variante, tot timpul va avea. Președintele partidului pleacă întotdeauna cu prima șansă, dacă își dorește să intre în această bătălie. Marcel Ciolacu a declarat public că își dorește ca acel candidat pe care noi îl vom avea în 2024 să fie unul ales prin scrutin intern, că el nu-și dorește neapărat această funcție și că e o competiție liberă. Sunt convins că vor fi colegi de-ai mei care se vor înscrie în această competiție”, a spus Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă ar fi dorită o candidatură din afara PSD pentru prezidențialele din 2024, precum Mircea Geoană, acesta a răspuns: „Mi-aș dori ca în 2024 un membru PSD să ajungă președinte al României. În acest moment, Mircea Geoană nu e membru PSD”, a spus, luni, Sorin Grindeanu.

Grindeanu spune că nu-și dorește să candideze la funcția de președinte al României: „E o competiție unde cred că am colegi mult mai bine plasați decât mine, colegi din PSD”. Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a susținut, în urmă cu două săptămâni, un discurs la Conferința Internatională privind Viitorul Europei, plin cu mesaje cu subînțeles și chiar avertismente privind viitorul României. „Să fi devenit parte a Occidentului dezvoltat și să eșuăm ca periferie a acestuia ar fi nu doar o ironie amară, ci un adevărat dezastru național”, a spus Geoană completând că „țara se șubrezește din interior”. „Romania are nevoie de un radicalism pozitiv și sănătos”, a spus acesta. În aceeași zi, ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că este prematur să se discute despre o eventuală candidatură a sa la Preşedinţia României.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *