Vaccinarea profesorilor. Jumătate din profesori ar vrea să se vaccineze
Actualitate

Câți dintre profesori ar vrea să se vaccineze anti-COVID. Sorin Cîmpeanu a primit rezultatele chestionarului

Vaccinarea profesorilor. Jumătate din profesori ar vrea să se vaccineze împotriva COVID, a anunțat ministrul educației, Sorin Câmpeanu, după ce a primit rezultatul chestionarelor lansate în școli. Procentul este ceva mai mare în cazul profesorilor din sistemul universitar, de aproximativ 60%.

„Noi am inițiat o interogare a întregului sistem. Întrebarea a fost adresată tuturor celor 340 de mii de membri ai sistemului național de educație. Până în momentul de față, învățământul preuniversitar se apropie, deci în momentul acesta, data limită este vineri, 15 ianuarie, orele 16, până în acest moment, personalul din sistemul de învățământ preuniversitar se apropie de 50% cu privire la disponibilitatea de vaccinare, fără ca aceste răspunsuri să constituie o obligație legală de vaccinare, iar în sistemul de învățământ universitar suntem deja la 60%”, a spus Cîmpeanu la RFI.

Vaccinarea profesorilor. Ministrul Cîmpeanu consideră că „orice persoană vaccinată din sistemul de învățământ va însemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus, deci practic, va însemna o diminuare a riscului la care sunt supuși elevii și profesorii”.

Ministrul Educației a făcut precizări și cu privire la eventuala redeschidere a școlilor pe 8 februarie, la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis de joi, pe această temă: „Decizia va fi luată, punând la masă expertiza din Educație cu expertiza din Sănătate, pentru că este foarte îngustă fâșia dintre dreptul fundamental la educație și dreptul fundamental la sănătate și decizia va fi anunțată cât mai repede cu putință, oricum în luna ianuarie, rămânând practic cel puțin o săptămână până la data de 8 februarie, pentru ca școlile, profesorii, elevii, părinții să aibă suficient timp în vederea pregătirii începerii școlii în format fizic, acolo unde se va putea”.

Related posts

Școlile nu vor fi redeschise nici în ianuarie, anunță Sorin Cîmpeanu. Când reîncep elevii cursurile online

Constantinescu Gabriel

Școala de la distanță e doar recapitulare, spune ministrul educației. Mesajul Monicăi Anisie pentru elevi și părinți

Constantinescu Gabriel

Se analizează posibilitatea redeschiderii școlilor în zonele cu incidență mică a infectării. Când se va lua o decizie, a spus Sorin Cîmpeanu

Constantinescu Gabriel

Alexandru Rafila crede în redeschiderea școlilor pe 8 februarie. Nu ar fi trebuit închise deloc, consideră deputatul PSD

Constantinescu Gabriel

Profesorii care refuză să intre online nu vor fi plătiți, a spus Ludovic Orban

Constantinescu Gabriel

Discuții pentru redeschiderea școlilor în siguranță

Alina Angelescu

Leave a Comment