Valul cinci al pandemiei din România a început oficial, spune Rafila
Valul cinci al pandemiei din România a început oficial, spune Rafila

Valul cinci al pandemiei din România a început oficial, spune ministrul sănătății, Alexandru Rafila. Medicii trebuie să fie pregătiți și toți bolnavii, inclusiv cei care nu sunt infectați, trebuie să aibă acces la serviciile medicale.

România e practic în valul cinci al pandemiei de coronavirus, a spus vineri Alexandru Rafila, după anunțarea ultimelor rapoarte privind infectările.

Sigur că noi discutăm în această perioadă despre pregătirea sistemului de sănătate, ca să poată să răspundă cât mai bine actualului val pandemic. Deja ne găsim practic în valul 5 al pandemiei. Dar, în paralel, trebuie să fim siguri că atât copiii, cât și adulții, și vârsnicii au acces la servicii de sănătate, să poată să beneficieze de profesionalismul colegilor noștri și să-și poată rezolva probleme de sănătate, alta decât infecția COVID”, a declarat Alexandru Rafila.

Știu multe dintre problemele sistemului și vreau să ajut cât se poate, în parteneriat cu profesioniștii din Sănătate. Nu noi, nu cadrele medicale sunt subiectul reformei, ci populația țării, să aibă aces la servicii de sănătate. Oamenii sunt în atenția noastră și asta îmi asum”, a mai spus Rafila.

Declarațiile vin în contextul în care România înregistrează o creștere accelerată a numărul de infectări cu coronavirus. De la sub o mie, țara noastră a ajuns să înregistreze chiar și peste 6.000 de contaminări pe zi. În ultimele 24 de ore au fost raportate 5.922 de infectări și 31 de decese.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *