Varianta Delta a coronavirusului a devenit complet dominantă, înlocuind toate celelalte mutații în proporție de 99%, a transmis Organizația Mondială a Sănătății. Toţi viruşii, inclusiv SARS-CoV-2 responsabil pentru COVID-19, suportă mutaţii în timp, a reamintit instituția.

Varianta ”îngrijorătoare” Delta, care este prezentă în 185 de ţări, a înlocuit în mare măsură celelalte trei variante ”îngrijorătoare”, Alpha, Beta şi Gamma. Acestea trei reprezintă în prezent mai puţin de 1% din cazurile secvenţiate, a transmis Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit Digi24.

„Virusul predominant care circulă în prezent este varianta Delta. Şi, de fapt, mai puţin de 1% din secvenţele disponibile în prezent sunt (variantele îngrijorătoare) Alpha, Beta şi Gamma”, a declarat Maria Van Kerkhove, director în cadrul OMS.

„Acest virus a devenit mai puternic, este mai transmisibil şi este pe cale să-i concureze, să-i înlocuiască pe ceilalţi viruşi care circulă”, a adăugat ea, precizând că virusul a fost semnalat în 185 de ţări.

Varianta Delta a coronavirusului, acum la 99%. Apariţia, la sfârşitul anului 2020, a unor variante care prezentau un risc crescut pentru sănătatea publică globală a determinat OMS să caracterizeze variantele ”de urmărit” şi altele ca fiind ” îngrijorătoare”.

OMS a decis să numească variantele ”de urmărit” sau ”îngrijorătoare” folosind litere ale alfabetului grecesc pentru a permite publicului larg să le pronunţe numele mai uşor. În prezent, OMS consideră că patru variante sunt ”îngrijorătoare”.

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *