Vârsta lui Joe Biden, Câți ani va împlini în noiembrie

Vârsta lui Joe Biden este principalul motiv pentru care actualul președinte american ar putea fi înlocuit de către democrați la alegerile care vor avea loc în 2024. Biden, care este cel mai în vârstă președinte al SUA în exercițiu, le-a spus alegătorilor, încercând că-i liniștească, că este sănătos fizic și psihic, dar cu toate acestea „s-ar putea să moară brusc mâine”.

Joe Biden vrea ca alegătorii democrați să îi judece nivelul de energie, nu vârsta. La cei 79 de ani ai săi, președintele american este cel mai în vârstă, comparat cu predecesorii săi, și pe parcursul mandatului său a fost protagonistul unor momente în care apărut că uită spațiul și timpul în care se află.

Joe Biden, deja cel mai în vârstă președinte din istoria SUA, ar avea 86 de ani când s-ar încheia al doilea mandat prezidențial. El a spus în mai multe rânduri că va candida la alegerile din 2024, cu toate că mulți democrați se întreabă dacă nu cumva partidul ar trebui să susțină un candidat mai tânăr transmite Reuters, citat de B1TV.

Un sondaj New York Times/Sienna College din iulie a arătat că doar 26% dintre alegătorii democrați susțin re-nominalizarea lui Joe Biden pentru 2024, vârsta sa fiind principalul motiv invocat de cei care se opun.

În septembrie, Joe Biden a căutat-o în public pe Jackie Walorski – o membră a Congresului SUA care murise într-un accident rutier în luna precedentă – lăsând impresia că a uitat că femeia a decedat. „Jackie, ești acolo? Unde este Jackie?” repeta Joe Biden în sală – acesta fiind ultimul dintre incidentele care au ridicat semne de întrebare cu privire la capacitatea mentală a președintelui SUA

Sunt sănătos. Totul, totul în legătură cu mine din punct de vedere fizic încă funcționează bine, ca să știți, și mental de asemenea”, a declarat Joe Biden, care în noiembrie va împlini 80 de ani.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *