VASILE DÎNCU

Vasile Dîncu creditează cu 50 la sută șanse învestirea unui nou guvern la sfârșitul acestei săptămâni. Din punctul său de vedere, sunt șanse mici ca PSD să susțină un guvern minoritar al liberalilor, dar a subliniat, duminică seara, la Digi24, că nu este luată încă o decizie definitivă în partid și discuțiile continuă, inclusiv cu premierul desemnat.

PNL ar putea să-și refacă parteneriatul cu USR, a menționat liderul social-democrat Vasile Dîncu recunoscând, pe de altă parte, să scenariul alegerilor anticipate, pe care și l-ar fi dorit PSD, este greu de pus în practică.

Vasile Dîncu a fost întrebat, duminică seara, la Digi24, care sunt șansele ca România să aibă un guvern la finalul săptămânii.

„E greu să apreciez, 50-50 la sută. Am văzut că liberalii au și o foarte mare mobilitate, și-au schimbat într-o noapte candidatul pentru funcția de premier, este mingea în terenul lor, trebuie să facă concesii ca să-și poată construi o majoritate. Mâine (luni – n.r.) au o ocazie, dacă premierul desemnat ajunge la USR, are deja ocazia să-și construiască o majoritate și atunci ar fi șanse. Dar eu zic că sunt 50-50 la sută”, a spus Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu: „Noi nu negociem cu PNL. Nu ne dorim niciun fel de USL”

„Noi nu putem în acest moment să credităm un guvern care a dus România în această groapă. Și nici să ne asociem cu asta. (…) Nu ne dorim să facem niciun fel de USL. Din punctul acesta de vedere, ne înţelegem foarte bine. Nici nu avem ce negocia cu PNL, deși sunt tot felul de zvonuri că negociem”, spune Vasile Dîncu.

„Noi negociem, dacă negociem – și a vorbit președintele nostru cu dl. Ciucă – cu premierul desemnat, care are un mandat să facă un guvern (…) Noi nu avem în acest moment de făcut proiecte politice împreună. Suntem stânga, PNL este pe partea dreaptă, noi suntem în ascensiune în sondaje și-n favorabilitatea publicului, ei sunt în scădere, nu ne putem asocia atât de simplu, pentru că avem și noi un partid destul de mare în spate și acesta nu poate merge pe improvizații”, a declarat Vasile Dîncu, negând că ar fi avut loc în cursul zilei, la Vila Lac o întâlnire între liderii PNL și PSD, în prezența premierului desemnat, pentru a negocia sprijinul în Parlament.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *