Ministrul Apărării din România Vasile Dîncu a comentat luni seara, la Digi24, acuzațiile privind deplasarea în Ucraina a unor mercenari români. Este un procedeu propagandistic, o informație falsă, a spus demnitarul român.

Ministrul Vasile Dîncu susține că informația este falsă și că se poate verifica dacă numeroși români au trecut granița cu Ucraina.

„Este o informație falsă… Nu putem verifica dacă sunt cetățeni străini în Rusia sau Ucraina… Nu putem ști cine a ajuns acolo și cu ce scop. Noi știm fluxul către Ucraina, nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă… Este o informație pentru opinia publică nespecializată”, a explicat Vasile Dîncu la Digi24.

Ministrul Apărării mai spune că rușii încearcă să arate că au date foarte exacte ceea ce reprezintă un procedeu propagandistic.

„Este un procedeu propagandistic… Vrea să arate că are date foarte exacte… E o incercare de a arăta că este o coaliție mondială împotriva Rusiei și de aceea nu reușesc ei în Ucraina”, a precizat Vasile Dîncu.

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că forțele din Ucraina sunt sprijinite de mii de mercenari străini. Printre luptătorii străini s-ar afla și aproximativ 1,500 de români, susțin rușii. Autoritățile din Rusia nu au prezentat nicio dovadă pentru afirmațiile făcute.

Totodată, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, luni, la Digi24, că decizia de suspendare a zborurilor cu avioanele MiG-21 LanceR, care de-a lungul timpului au provocat accidente mortale, nu afectează apărarea României și siguranța spațiului aerian. De asemenea, Dîncu a mai spus că, prezent la Constanța la înmormântarea celor 8 militari români decedați în urma unor accidente aviatice succesive, „11 orfani” i-au cerut: „Nu-i mai lăsați să zboare cu aceste avioane, pentru că ne mor tații”.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării: „Acestea nu mai sunt absolut necesare în acest moment, pentru că avem 22 de avioane străine Eurofighter pe teritoriul României, avioane care participă la poliția aeriană. Avem americani, englezi, italieni și escadrila noastră de F16. În acest moment am făcut o analiză și Statul Major a constatat că de fapt dacă oprim la sol aceste avioane nu prejudiciem apărarea României și siguranța spațiului aerian cu nimic.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *