Victor Ponta, despre tragedia de la Piatra Neamț: Ce am aflat de la domnul Iohannis? Îmi dau eu demisia, că mie mi-a cerut-o acum 5 ani

Victor Ponta, președintele Pro România Social Liberal, care deschide lista formațiunii la București, pentru Camera Deputaţilor, a precizat marți la România TV că nu toți au o vină pentru tragedia de la Piatra Neamț, „ci doar cei care se ocupă în ultima vreme” și a lansat un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Victor Ponta, despre tragedia de la Piatra Neamț

„Despre Piatra Neamț ce am aflat? Îmi dau eu demisia! Mi-a cerut demisia domnul Iohannis? Că mie mi-a mai cerut-o acum 5 ani. (…) Nu avem toți o vină, o vină o au cei care se ocupă în ultima vreme.”

Întrebat despre gestionarea pandemiei de către actualii guvernanți, Victor Ponta susține că soluția ar fi fost o testare mai amplă.

„Școlile le ținem închise, orașele nu stiu pe ce criteriu le inchid, nu cred că asta e soluția. Ne-au mai închis în vară 3 luni și a venit al doilea val. Cred că trebuie să testeze. Faptul că nu testează, de fapt ei perpetuează pandemia. Eu dacă eram prim ministru nu as fi închis orașe întregi, as fi mers pe focar și as fi testat. (…) Atunci când faci teste multe, cum fac celelalte țări, la început vei avea foarte multe cazuri, 20 de mii, dar dai prost la alegeri. (…) Ai noștri le țin din teste, fac mai puține teste. La noi ies 50 la sută pentru că nu fac suficiente teste. (…) O să ne închidă exact în decembrie, când vrem să stăm și noi cu familiile, să mergem la cumpărături, când vin românii din diaspora”, a precizat Victor Ponta.

Klaus Iohannis a fost întrebat în conferința de la Cotroceni, dacă consideră că Executivul ar trebui să plece după incendiul din Piatra Neamț, așa cum s-a întâmplat după tragedia din Colectiv, când premierul de atunci Victor Ponta a demisionat.

Klaus Iohannis a spus că Executivul condus de Ludovic Orban și-a asumat guvernarea „când toţi ceilalţi au preferat să stea deoparte şi să comenteze”.

Klaus Iohannis: Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă

„Nu, Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rând e un Guvern în funcţie de niciun an de zile şia gestionat această criză. Nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă.Dimpotrivă, Guvernul Orban şi-a asumat guvernarea într-o perioadă când toţi ceilalţi au preferat să stea deoparte şi să comenteze. Această tragedie de la Neamţ ne arată felul în care PSD-ul a tratat sistemul de sănătate, a dus aproape la faliment acest sistem.După ce va fi o nouă majoritate, trebuie sistemul reformat, lucrurile modernizate, simplificate, investiţii în spitale noi sunt necesare, sunt deja planificate, investiţii în aparatură şi mentenanţă”, a declarat preşedintele.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *