Viitorul premier desemnat – propunerile liberalilor sunt două persoane din exterior
Actualitate

Viitorul premier desemnat – propunerile liberalilor sunt două persoane din exterior

Viitorul premier desemnat ar putea fi o persoană din afara PNL, după ce Curtea Constituțională a decis că Ludovic Orban nu mai poate fi desemnat ca premier după ce a fost demis prin moțiunea de cenzură a PSD, deoarece s-ar încălca legea fundamentală a țării. Președintele Klaus Iohanis a spus răspicat că sub nici o formă nu va accepta o propunere de la PSD, astfel că liberalii caută o soluție. Ce mai bună ar fi ca prim-ministrul României să nu vndă de la nici un partid.

Printre variantele luate în calcul sunt generalul Nicolae Ciucă, care este general de aramă sau ministrul demis al Apărării, şi Bogdan Aurescu, ministrul demis al Afacerilor Externe și diplomat de carieră.

Viitorul premier desemnat. De cealaltă parte, PSD a anunţat că nu va mai face o nouă propunere de premier, după ce la primele consultări social-democraţii l-au propus pe Remus Pricopie, rectorul SNSPA, alături de Pro România, dar președintele Iohannis l-a numit tot pe Ludovic Orban, care a format cabinetul Orban II. Acesta nu a putut fi însă votat de Parlament, pentru că luni nu s-a întrunit cvorumul de ședință din cauza lipsei parlamentarilor PSD din sală.

Curtea Constituţională a României a stabilit, luni, că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban în funcţia de premier.

Decizia Curții nu îi interzice însă expres președintelui Iohannis să îl nominalizeze tot pe Ludovic Orban ca premier, ci îi impune să nominalizeze un premier care poate strânge o majoritate guvernamentală în Parlament.

Related posts

Premierul Orban a cerut urgent mai multe locuri la ATI. S-a dat chiar pe el exemplu

Constantinescu Gabriel

O „campanie mizerabilă” s-a desfășurat împotriva Guvernului în ultimele luni, a spus Ludovic Orban

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban spune că miniştrii, secretarii de stat sau funcţionarii nu au prioritate la vaccinare

Andrada Ionescu

Klaus Iohannis l-a chemat pe Ludovic Orban la Cotroceni. Președintele face o conferință de presă

Andrada Ionescu

Pensiile și alocațiile vor crește, a promis Ludovic Orban. Nu se știe însă cu cât și când

Constantinescu Gabriel

„Ultima soluție” este revenirea la starea de urgență, a spus președintele Klaus Iohannis

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment