Ludovic Orban
Actualitate

Ludovic Orban, reacție la cald după decizia Curții Constituționale privind imposibilitatea desemnării sale: „Nu putem să nu constat un partizanat pro PSD”

Ludovic Orban despre decizia Curții Constituționale. CCR a stabilit luni că președintele Klaus Iohannis nu îl mai poate nominaliza din nou ca premier pe liderul PNL, după ce a fost demis o dată cu guvernul său prin moțiune de cenzură. Orban susține că nu este afectat: Nu e „nicio lovitură” a comentat Ludovic Orban.

„Nu putem să nu constat un partizanat pro PSD. Personal, nu pot să înţeleg pe ce text constituţional se bazează această decizie. În cuprinsul comunicării, CCR se contrazice”, a afirmat, luni, premierul Ludovic Orban, potrivit PsNews.

Ludovic Orban despre decizia Curții Constituționale. „CCR afectează atribuţiile constituţionale ale preşedintelui, prin deciziile luate în ultimii ani”, a mai spus Orban, mergând pe ideea unui „partizanat” cu PSD.

Preşedintele României este persoana cu cea mai mare legitimitate, deoarece este ales direct cu o majoritate de 50% plus 1, explică Ludovic Orban.

”Ca un fir roșu, de câţiva ani, CCR afectează atribuţiile constituţionale ale preşedintelui. Preşeditele nu este constrâns să numească un premier”, a adăugat Orban, care așteaptă motivarea deciziei Curții Constituționale.

”Procedura trebuia să se deruleze pentru că simpla comunicare a unei decizii nu trebuia să afecteze”, a mai spus Orban.

„Voința oamenilor nu poate fi înfrântă nici de o majoritate parlamentară nocivă, conjuncturală. Voința românilor nu poate fi înfrântă nici de deciziile CCR. Această voință se va exprima mai devreme sau mai târziu, prin vot”, este concluzia președintelui Partidului Național Liberal.

Related posts

Nu se dau amenzi pentru nepurtarea măștii pe stradă până joi, a cerut Ludovic Orban

Constantinescu Gabriel

Teodorovici declară: România nu contează la Summitul UE

Alina Angelescu

Dosarul caselor președintelui Iohannis a fost clasat. Procurorii au stabilit că nu a comis o ilegalitate

Constantinescu Gabriel

Vosganian: România n-a obținut nicio victorie la Bruxelles

Alina Angelescu

Ordonanța de urgență pe anticipate este neconstituțională. Ce impact are asupra alegerilor parlamentare

Constantinescu Gabriel

Cozmin Gușă explică de ce o victorie a lui Nicușor Dan la București este un pericol pentru liberali

1 comment

Președintele CCR neagă interdicția lui Klaus Iohannis 25 februarie 2020 at 9:31

[…] Ludovic Orban, reacție la cald după decizia… […]

Reply

Leave a Comment