Ludovic Orban
Actualitate

Ludovic Orban, reacție la cald după decizia Curții Constituționale privind imposibilitatea desemnării sale: „Nu putem să nu constat un partizanat pro PSD”

Ludovic Orban despre decizia Curții Constituționale. CCR a stabilit luni că președintele Klaus Iohannis nu îl mai poate nominaliza din nou ca premier pe liderul PNL, după ce a fost demis o dată cu guvernul său prin moțiune de cenzură. Orban susține că nu este afectat: Nu e „nicio lovitură” a comentat Ludovic Orban.

„Nu putem să nu constat un partizanat pro PSD. Personal, nu pot să înţeleg pe ce text constituţional se bazează această decizie. În cuprinsul comunicării, CCR se contrazice”, a afirmat, luni, premierul Ludovic Orban, potrivit PsNews.

Ludovic Orban despre decizia Curții Constituționale. „CCR afectează atribuţiile constituţionale ale preşedintelui, prin deciziile luate în ultimii ani”, a mai spus Orban, mergând pe ideea unui „partizanat” cu PSD.

Preşedintele României este persoana cu cea mai mare legitimitate, deoarece este ales direct cu o majoritate de 50% plus 1, explică Ludovic Orban.

”Ca un fir roșu, de câţiva ani, CCR afectează atribuţiile constituţionale ale preşedintelui. Preşeditele nu este constrâns să numească un premier”, a adăugat Orban, care așteaptă motivarea deciziei Curții Constituționale.

”Procedura trebuia să se deruleze pentru că simpla comunicare a unei decizii nu trebuia să afecteze”, a mai spus Orban.

„Voința oamenilor nu poate fi înfrântă nici de o majoritate parlamentară nocivă, conjuncturală. Voința românilor nu poate fi înfrântă nici de deciziile CCR. Această voință se va exprima mai devreme sau mai târziu, prin vot”, este concluzia președintelui Partidului Național Liberal.

Related posts

Gabriela Firea cere președintelui Iohannis și CSAT să analizeze poluarea din București

Starea de urgență este în vigoare. Parlamentul a votat online decretul președintelui Klaus Iohannis

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban nu face prognoze pe decizia Curții Constituționale despre pensiile speciale

Constantinescu Gabriel

Premierul propus de PNL este tot Ludovic Orban. Cum a reacționat Marcel Ciolacu, președintele PSD

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban crede că Sorina Pintea „nu poate fi apărată sub nici o formă” în scandalul prezentării publice cu cătușe la mâini

Constantinescu Gabriel

Tăriceanu preconizează majorarea prețurilor

Alina Angelescu

1 comment

Președintele CCR neagă interdicția lui Klaus Iohannis 25 februarie 2020 at 9:31

[…] Ludovic Orban, reacție la cald după decizia… […]

Reply

Leave a Comment