Vlad Voiculescu reacție proteste. Ministrul sănătății consideră că protestele de stradă împotriva măsurilor anti-coronavirus nu sunt justificate și nu le înțelege, în contextul în care Guvernul nu dorește decât protejarea sănătății publice.

„Eu nu înţeleg exact ce solicită cei care participă la aceste proteste. Pot înţelege că există o îngrijorare sau o nemulţumire apropo de o măsură sau alta, dar nu există nicio măsură care să fie luată pentru un alt scop, altul decât protejarea populaţiei, protejarea noastră a tuturor”, a declarat joi Vlad Voiculescu, citat de B1TV.

Vlad Voiculescu, reacție proteste. „Cu toţii suntem de acord cu sloganul ‘Jos pandemia!'”, spune ministrul. Însă, secțiile de terapie intensivă sunt pline, afirmă ministrul sănătății, iar aceasta este rațiunea restricțiilor, ca românii să nu mai ajungă în stare gravă la spital.

„Secţiile ATI sunt pline. Sunt, de asemenea, oameni care sunt consultaţi în ambulanţă pentru că nu este loc în spital. Situaţia este critică. Protestele sunt în regulă, în principiu, dar nu fără purtarea măştii, nu cu punerea în pericol a altor persoane şi cu toţii suntem de acord cu sloganul ‘Jos pandemia!’, numai că singura posibilitate de a ajunge acolo, de a da jos pandemia este vaccinarea şi protejarea, protejarea inclusiv a oamenilor care ies la proteste şi a rudelor şi a apropiaţilor lor. Este vorba despre sănătatea fiecăruia dintre ei”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Fără mască însă a fost surprins acum două zile și Vlad Voiculescu, în Parlament, iar premierul Florin Cîțu i-a cerut să plătească amendă.

Din 15 mai, când starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în România, în spațiile din interior iar ulterior, și în exterior.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *