Volodimir Zelenski sugerează că racheta căzută la o fermă din Polonia
Volodimir Zelenski sugerează că racheta căzută la o fermă din Polonia

Volodimir Zelenski sugerează că racheta căzută la o fermă din Polonia a fost lansată de Rusia, în ciuda declarațiilor contrare ale președintelui american Joe Biden și chiar negarea transmisă de oficialii Rusiei.

Atacul cu rachetă din Polonia ”nu este nimic altceva decât un mesaj transmis de Rusia G20”, a spus miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, prin videoconferinţă, în faţa liderilor G20 reuniţi la Bali, în Indonezia, relatează AFP, citat de B1TV.

Zelenski a cerut o reacție rapidă la incidentul din Polonia

Există „un stat terorist printre voi, de care trebuie să ne apărăm”, a mai spus şeful statului ucrainean, cu bătaie către Rusia.

Zelenski s-a adresat marți liderilor prin videoconferință pentru a îndemna la încetarea războiului și a cerut o „reacție rapidă” la incidentul din Polonia. Dar aliații săi au acționat cu prudență, Biden afirmând că orice răspuns va veni doar după o anchetă.

Joe Biden a mai spus că „informațiile preliminare” sugerează că racheta nu a fost lansată din Rusia. „Este puțin probabil… că a fost lansată din Rusia”, a spus el. „Dar vom vedea”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *