Image default
Actualitate

Vosganian acuză Ministerul Sănătății în cazul contractelor UNIFARM

Varujan Vosganian acuză Ministerul Sănătății în cazul contractelor UNIFARM. Acesta susține faptul că Ministerul Sănătății a recepționat medicamente care nu existau.

“Prim-ministrul spune că ceea ce s-a întâmplat la UNIFARM nu are legătură cu activitatea sa. Cu alte cuvinte, fiind vorba de o companie, chiar și de stat, corupția e doar acolo, nu și la Guvern.
Curtea de conturi ne spune, însă, altceva, și anume că Ministerul Sănătății nu e deloc străin de manevrele UNIFARM. Iată, de pildă, un citat din Raportul Curții de Conturi privind gestionarea fondurilor bugetare în perioada de urgență: „ s-a constatat faptul că CN UNIFARM SA a comercializat către Ministerul Sănătății cantitatea de 500.000 măști la un preț unitar de 16,95 lei (fără TVA), respectiv cu un adaos comercial de 71% ”.“, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Vosganian este de părere că prețul măștilor achiziționate a fost unul foarte mare. “Cu alte cuvinte, Ministerul Sănătății a cumpărat de la Unifarm măști cu 17 de lei, în condițiile în care chiar și la farmacii măștile erau cu mult mai ieftine, oferind pe tavă furnizorului un câștig aproape de la simplu la dublu.
Citiți-o și pe asta: „Între CN UNIFARM SA în calitate de firmă contractantă și Ministerul Sănătății, în calitate de autoritate contractantă, au fost încheiate procese verbale de recepție a medicamentelor și echipamentelor care au fost în fapt predate fără documente legale aprobate de către conducerea entității, către IGSU, însă produsele în cauză nu existau în gestiunea Companiei la momentul întocmirii acestor procese verbale de recepție.” Cu alte cuvinte Ministerul Sănătății a recepționat medicamente și echipamente care nu existau!”, adaugă acesta.

Vicepreședintele ALDE conferă o notă de ironie declarației. “Poate aflăm, încetul cu încetul, cu ce bani s-au plătit toate panourile electorale. Care inundă în aceste zile intersecțiile patriei.”, încheie el.

Related posts

Recomandările de Paște ale Guvernului în perioada epidemiei de coronavirus

Constantinescu Gabriel

Alina Gorghiu: “PSD-un altfel de Dorel”

Alina Angelescu

Opinia lui Vosganian despre măsurile luate în școli

Alina Angelescu

Leave a Comment