Vouchere pentru rechizite vor fi acordate către elevii din România
Vouchere pentru rechizite vor fi acordate către elevii din România

Vouchere pentru rechizite vor fi acordate către elevii din România din zone defavorizate. Fiecare elev care provine dintr-o familie cu venituri mici va primi câte 500 de lei ca să-și cumpere rechizite și haine, dacă însă îndeplinesc o serie de condiții.

Voucherele vor fi acordate începând, cel mai probabil, din luna aprilie, și se vor da prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, relatează B1TV.

Elevii din învățământul de stat, preșcolar, primar și gimnazial vor putea primi vouchere pentru rechizite în valoare de 500 de lei, în cazul în care provin din medii defavorizate.

Tichetele sociale se acordă pentru un an școlar acelor elevi care provin din familii în care venitul lunar mediu, pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară, adică 1.275 de lei, potrivit OUG nr. 133/2020.

Tichetele în valoare de 500 de lei vor fi emise pe suport electronic, astfel că ele vor fi asemănătoare cardurilor bancare. Posesorii le vor putea utiliza pentru plata rechizitelor și a hainelor.

Tichetele de ajutor se vor acorda în baza unei liste întocmite de autoritățile administrației publice locale, iar suma de 500 de lei nu va putea fi folosită decât pentru achiziționarea de rechizite și haine.

Astfel, până la finalul lunii martie 2022 cardurile urmează să fie transmise către inspectoratele școlare din țară, iar în luna aprilie a acestui an să înceapă distribuirea lor în școli, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *