Zeci de membri USR demisionează după ce președintele partidului, Dacian Cioloș, s-a retras din fruntea formațiunii. Mai bine de 60 de membri USR care activau în diaspora și-au depus demisiile, nemulțumiți de direcția în care merge partidul. Ideile care însuflețeau partidul, precum „O Românie fără hoție” și meritocrația nu se mai regăsesc acum în USR, acuză demisionarii.

Oamenii care au construit USR în străinătate mai acuză faptul că oamenii buni din partid nu se mai pot face auziți din cauza celorlalți.

„Direcția în care USR a demonstrat că se îndreaptă în ultimul timp – pierzând abrupt din aderență este una care nu concordă cu viziunea ce ne-a atras către politică.

Treptat, după fuziune și culminând cu recenta respingere a Programului propus de Dacian Cioloș (program care reflectă viziunea multora dintre membri), am realizat că suntem într-un partid a cărui dinamică nu se mai încadrează în ceea ce ne-a mișcat pe toți: o Românie fără hoție și promovarea meritocrației. Majoritatea din BN (Biroul Național) a demonstrat o constantă lipsă de transparență”, a scris Roxana Girdan, pe grupul Tribuna USR PLUS, relatează B1TV.

Zeci de membri USR demisionează de joi. Cioloș a demisionat de la șefia USR după doar 4 luni de când a câștigat funcția

Luni, Dacian Cioloș a demisionat de la conducerea USR după ce programul său de reforme a fost respins la vot de Biroul Național, controlat de gruparea Barna.

Nu puterile mi-au lipsit mie, ci încrederea că putem colabora împreună. Puterea nu trebuie să o concentreze un singur om. În USR nu cred că va reuși nimeni, niciun om, nici din afară, nici din exterior, să concentreze puterea și de unul singur să ducă partidul într-o anumită direcție, dar fără încredere că putem colabora unii cu ceilalți și că avem interese comune, fără acea încredere nu mimată, ci sinceră, concret exprimată în deciziile care se iau, va fi greu să reușim”, a declarat Dacian Cioloș.

Acesta a precizat că nu va candida din nou la șefia partidului pentru că „n-are niciun sens”.

Cătălin Drulă, vicepreședintele USR cu cel mai mare număr de voturi în spate, a preluat conducerea interimară a USR, după demisia lui Cioloș.

În prima sa conferință în noua sa calitate, Drulă a vorbit despre unitatea partidului, dar a transmis și un mesaj clar către adversarii politici: „Vom face Opoziție pe bune, vom lupta cu un sistem corupt și inept, care face o prioritate din clientelism, nu din bunăstarea țării, vom arăta unde se risipește resursa bugetară și vom veni cu soluții pentru a acoperi aceste găuri negre. (…) Zilele confortului în această coaliție disfuncțională s-au terminat. Au fost prea multe luni de miere. S-a văzut că PNL și PSD nu sunt în stare să conducă România. Coaliția contra firii are zilele numărate”.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Sute de membri au demisionat in ultimele zile din USR, nu zeci. Si mai urmeaza inca multe alte demisii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *