Zeci de milioane de dolari în valizele unui politician ucrainean, la graniță
Zeci de milioane de dolari în valizele unui politician ucrainean, la graniță Credit: Serghei Luşcenko / Telegram

Zeci de milioane de dolari în valizele unui politician ucrainean, la graniță. Soția unui om politic din Ucraina a fost prinsă la granița cu Ungaria cu mai multe valize pline cu bani: femeia avea nu mai puțin de 29 de milioane de dolari și 1,5 milioane de euro, în mai multe geamantane.

Fostul jurnalist și politician Serghei Luşcenko a publicat pe contul său de Telegram o fotografie cu valizele cu bani. El susține că ar fi vorba despre Anastasia Kotviţkaia, soţia fostului deputat Igor Kotviţki, relatează B1TV.

Kotviţki, influent om de afaceri, e considerat mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, un politician bogat care a fost ministru de Interne în mai multe guverne, până în vara anului trecut, când a demisionat la cererea președintelui Volodimir Zelenski.

Zeci de milioane de dolari în valizele unui politician ucrainean. Anastasia Kotviţkaia a trecut frontiera în Ungaria cu o maşină înmatriculată în Ungaria şi condusă de un cetăţean ungar. Vameșii ucraineni nu au făcut niciun control, dar cei din Ungaria i-au verificat, au găsit banii și au pus-o să declare întreaga sumă. Acum procurorii ucraineni au deschis o anchetă.

Cetățeni ucraineni, prinși cu 1,6 milioane de dolari la Vama Albița

Recent, doi cetățeni ucraineni, soț și soție, au fost prinși la Vama Albița cu peste 1,6 milioane dolari și peste 50.000 euro ascunși în mașină.

„În urma verificărilor, au fost descoperite în bagajele din autoturism mai multe bunuri (9 ceasuri diferite mărci, bijuterii, 24 genți inscripționate cu denumiri ale unor firme recunoscute și sume în valută nedeclarate (peste 1,6 milioane dolari și peste 50.000 euro)”, a transmis Poliţia de Frontieră Română, pe Facebook.

Banii și bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Presa ucraineană scrie că sume mari de bani sunt scoase clandestin din ţară cu ajutorul vameșilor corupți. Tot dând mită au plecat și mai mulți bărbați ucraineni, deși legea marțială le interzicea să părăsească țara.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *