Occidentul se pregătește de un nou val al pandemiei, în timp ce în România numărul cazurilor de coronavirus este în scădere, afirmă managerul Institutului de Pneumoftiziologie, Beatrice Mahler.

Din acest motiv, autoritățile nu trebuie să renunțe la vaccinarea populației, consideră Beatrice Mahler, care a dat detalii duminică seara, într-o emisiune B1TV.

Occidentul se pregătește de un nou val al pandemiei. „În ultima săptămână lucrurile au stagnat, nu suntem într-o zonă care să ne îngrijoreze dar în continuare vin pacienți care se internează, în continuare avem situații în care formele sunt severe și sperăm totuși ca valul acesta să ajungă într-un timp care să ne ajungă o zonă de confort. Deocamdată lucrurile nu sunt în acel moment.

Europa de vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic, pandemia nu s-a încheiat, vom avea cazuri destul de multe și în acest an. La noi cazurile sunt în scădere și va urma o perioadă liniștită dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să monitorizăm ce se întâmplă și că trebuie să renunțăm la vaccin.

Varianta mutantă nu circulă în România. Sunt cazuri de pacienți cu Varianta Omicron 2. Numărul de cazuri nu este la un nivel alarmant”, a precizat Beatrice Mahler.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *