Strategia de atac a armatei ruse s-a schimbat după ce a suferit pierderi
Strategia de atac a armatei ruse s-a schimbat după ce a suferit pierderi

Strategia de atac a armatei ruse s-a schimbat după ce a suferit pierderi semnificative. În aceste condiții, rușii au început să folosească tot mai mult drone de recunoaștere, spun militari din armata ucraineană.

Pentru a-și minimaliza pierderile, armata rusă a trecut la „utilizare sporită a dronelor de recunoaștere”.

În ultimele 25 de zile, forțele ruse au suferit pierderi mari, motiv pentru care, de două zile, apelează la o strategie militară nouă, potrivit DPA, relatează B1TV.

Odată cu pierderile de semnificative pe uscat și aer, oficiali ai armatei ucrainene au afirmat că s-a observat o schimbare în strategia militară a soldaților ruși.

În 25 de zile, ocupanţii ruşi au suferit pierderi grave pe uscat şi în aer – 96 de avioane, 118 elicoptere şi zeci de rachete de croazieră şi drone”, a declarat duminică seara purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Yuri Ignat, potrivit Ukraîinska Pravda.

Ca răspuns la aceste pierderi, de două zile a apărut o nouă strategie. Forţele ruse recurg acum la o utilizare sporită a dronelor de recunoaştere pentru a monitoriza rezultatele atacurilor cu rachete”, a spus el.

Serviciile secrete americane au crescut bilanțul estimat al pierderilor suferite de armata rusă în Ucraina. Peste 7.000 de soldați ruși ar fi fost uciși în mai puțin de trei săptămâni de lupte, potrivit estimărilor.

Strategia de atac a armatei ruse s-a schimbat. Bilanțul pierderilor, cu peste 7.000 de morți de trupe rusești, este mai mare decât numărul de trupe americane ucise în 20 de ani în Irak și Afganistan la un loc.

Este un număr uluitor acumulat în doar trei săptămâni de lupte, spun oficialii americani, cu implicații pentru eficacitatea luptei unităților ruse, inclusiv a soldaților din formațiunile de tancuri.

Oficialii Pentagonului spun că o rată a victimelor de 10%, inclusiv morți și răniți, pentru o singură unitate o face incapabilă să îndeplinească sarcini legate de luptă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *