Zeci de tulpini de COVID sunt în circulație în acest moment
Zeci de tulpini de COVID sunt în circulație în acest moment

Zeci de tulpini de COVID sunt în circulație în acest moment care pot provoca rapid focare de infecție, atrage atenția medicul Streinu-Cercel, care le cere oamenilor să nu renunțe la măsurile de protecție, în ciuda măsurilor de relaxare.

Pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat încă, chiar dacă trecem printr-o perioadă mai liniștită spune Adrian Streinu-Cercel.

„Este foarte important ca medicii să aibă un nivel de protecţie în acest moment, mai ales ţinând cont de faptul că pandemia nu s-a terminat. În momentul de faţă, suntem într-un moment de acalmie. Spitalele au din ce în ce mai puţini pacienţi şi să dea Domnul să rămână aşa. Din păcate, ştim că până acum sunt 24 de tulpini mutante care au fost catalogate şi în curs de transmitere şi, pe lângă acestea, mai sunt încă 13 în evaluare. Ca atare, noi trebuie să fim foarte atenţi’, a afirmat miercuri, Streinu-Cercel, în plenul Senatului, citat de B1TV.

Zeci de tulpini de COVID în circulație. Medicii spun că aceste modificări ale structurii virusului cresc contagiozitatea, agresivitatea și îl pot face mai rezistent la acțiunea vaccinurilor.

Tulpina indiană este noua variantă de coronavirus care a pus pe jar autoritățile din toată lumea, pentru că se transmite mult mai ușor și poate provoca forme mai grave ale bolii. Însă, toate vaccinurile aprobate sunt eficiente.

În Germania, locuitorii a două blocuri au fost plasați în carantină după depistarea unui caz de infectare cu această variantă, arată sursa citată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *