Președintele ucrainean Volodimir Zelenskyi și-a declarat țara „lider global” într-un discurs în fața parlamentului, miercuri, spunând parlamentarilor să rămână uniți în fața invaziei Rusiei și lăudând ucrainenii pentru că au ajutat Occidentul „să se regăsească”, scrie Reuters.

„Datorită unității noastre, am realizat ceea ce aproape nimeni în lume, în întreaga lume, nu a crezut. Aproape nimeni în afară de noi”, insistă președintele Ucrainei.

Zelenski: „Ucraina a devenit unul dintre liderii mondiali”

„Ucraina a devenit unul dintre liderii mondiali.” spune Zelenski. „Culorile naționale ale Ucrainei sunt astăzi un simbol internațional al curajului și indomabilității lumii întregi”, a spus el în discursul de 45 de minute.

„În orice țară, pe orice continent, când văd albastru și galben, știu că este vorba despre libertate. Despre oamenii care nu au cedat, care au îndurat, care au unit lumea. Și care vor câștiga. În 10 luni ale acestui an, am ajutat pe toată lumea. Am ajutat Occidentul să se regăsească, să se întoarcă pe arena globală și să simtă cât de mult predomină Occidentul. Nimeni din Occident nu se mai teme de Rusia și nu se va mai teme niciodată”, a transmis Zelenski.

„Am ajutat Uniunea Europeană să fie o Uniune reală. Am ajutat Europa să nu se simta ca fiind mai multe campionate cu echipe de diferite niveluri, ci o echipă puternică care, împreună cu întreaga lume liberă, luptă pentru această victorie importantă. „Ucraina a fost cea care a unit Uniunea Europeană. S-a dovedit că se poate!” – Zelenski

„Și acum Europa se apără. Europa depășește crizele. Și asta în ciuda resurselor colosale aruncate de Rusia pentru a ne sparge continentul. Tot ce a încercat Rusia să facă împotriva Europei nu a funcționat. Fiecare pas rusesc a fost o greșeală. Mulțumind partenerilor occidentali pentru aprovizionarea cu arme, Zelensky a mai spus că Ucraina va genera o industrie de apărare puternică, care „va fi una dintre cele mai puternice din Europa și din lume”, arată liderul de la Kiev.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *