Zonele turistice sunt de risc potențial pentru răspândirea infecției spune Alexandru Rafila
Zonele turistice sunt de risc potențial pentru răspândirea infecției spune Alexandru Rafila

Zonele turistice sunt de risc potențial pentru răspândirea infecției cu coronavirus, iar dacă nu este posibilă păstrarea unei distanțe de 1,5 metri între persoane, atunci trebuie purtată masca, a explicat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Alexandru Rafila a vorbit despre aglomerația de pe litoralul românesc, de la sfârșitul săptămânii trecute, explicând că masca de protecție ar trebui să fie utilizată și în aer liber, dacă este o aglomerare de oameni.

„În general zonele turistice sunt niște surse posibile pentru răspândirea infecției, mai ales dacă se desfășoară un turism mai puțin organizat. Acolo era ceva mai puțin organizat. Nu erau zone de alimentație publică, hoteluri, era pur și simplu o foarte mare aglomerație în aer liber (…) Noi spunem că masca se folosește în spații închise sau în mijloace de transport. Dacă în aer liber este o foarte mare aglomerație, iar acea distanță minimă de un metru și jumătate în mod evident nu este respectată, atunci și spațiul acesta liber devine propice pentru transmiterea bolii. Cred că nu erau foarte multe persoane într-o astfel de situație – care ar fi utilizat masca”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Oamenii trebuie convinși să respecte regulile de bună voie și de abia după aceea să se dea amenzi, consideră medicul. „Adică, noi am stabilit un număr de persoane care pot să stea împreună, iar dacă discutăm de 5, 6 persoane, iar acolo sunt 600… Vă dați seama că s-ar putea încerca convingerea oamenilor, că nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive. Dacă avem suficientă abilitate cred că există posibilitatea să îi convingem pe oameni să se depărteze și să evite aglomerația excesivă”, a mai spus reprezentantul României la OMS.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *