Dan Ilie Morega

USR s-a lansat sub sintagma „oameni noi în politică”. Acum începe baronizarea USR. Pentru a păstra aparențele, copiii celor care împărțeau România în urmă cu zece ani se pregătesc să intre în joc.

Baron local cu trei decenii de dominație în Gorj

Ilie Morega, decorat de Ceaușescu pentru rezultate deosebite ca membru PCR cu titlul Erou al Muncii Socialiste a dominat viața politică a Gorjului până în 2007. Atunci a fost trimis în judecată de DNA pentru trei infracțiuni de instigare la abuz în serviciu. În 2008, Morega a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție împreună cu ministrul muncii Paul Păcuraru.

Fost prefect de Gorj din partea PDSR, membru al Partidului România Mare, al PNL și al UNPR, Dan Ilie Morega a fost stăpânul județului în perioada tulbure a României conduse de Nicolae Văcăroiu. După scandalurile de corupție a intrat într-un con de umbră.

Cu toate acestea, afacerile au continuat nestingherite pentru Ilie Morega și familia sa. Numai scandalurile cu celălalt baron de Gorj, Nicolae Mischie au mai tulburat curgerea lină a banilor.

Liderii locali din Gorj pregătesc baronizarea USR

Corneliu Răducan Morega este anunțat de șeful USR Gorj drept primul candidat al partidului pe lista de Senat.

„Dinel (nr. președintele USR Gorj) le si explică supușilor lui că ginerele lui Morega are BANI și INFLUENȚĂ. Răducan Morega Corneliu este arhitect si are doua firme care trăiesc din contracte cu primării din Gorj.
In ultimele decenii, Târgu Jiul s-a ”romanizat” arhitectural, devenind o imensa țigănie, dar Raducan Morega Corneliu n-a avut nicio obiecție. Din contră, a pus si el umărul si si-a văzut de contractele lui, cu primăriile.
Acum a ajuns pe locul 1, pentru Senat, pe lista USR, fiindcă are BANI si INFLUENTA. Si un tată socru pe care-l cheama Dan Ilie Morega.” susține într-o postare ziaristul de investigații din Gorj, Narcis Daju.

Jurnalistul prezintă și dovezi. El publică capturi de ecran cu discuțiile din cadrul USR pe marginea stabilirii candidaturilor.

Morega jr vrea să bage bani în USR

Într-o postare din grupul USR Gorj, președintele formațiunii îl laudă pe ginerele lui Dan Ilie Morega. „La Senat discuția colegilor cam rămăsese pentru Cornel Răducanu, arhitect la Tg Jiu, care a fost invitat în USR pentru a ajuta echipa noastră și care, după discuții cu familia a zis că se implică și ne ajută cu tot ce poate (bani, influență)

Practic, filiala USR din Gorj urma să fie finanțată de Cornel Răducanu, ginerele lui Morega. Acesta este motivul pentru care în discuție, șeful USR a specificat că arhitectul a trebuit să discute cu „familia”. Proiectul de baronizarea USR putea începe.

baronizarea USR

La Camera Deputaților – propus groparul Complexului Energetic Oltenia

USR-iștii din Gorj sunt disperați după ce nu au obținut niciun consilier județean și niciun consilier local în Tg Jiu. Astfel, din postările publicate de Narcis Daju reiese că propunerea pentru Camera Deputaților era Sorin Boza. Acesta este fostul manager general al Complexului Energetic Oltenia.

Șeful USR Gorj le expune celorlalți membru faptul că Boza este considerat vinovat de un prejudiciu de 648 milioane de lei în baza unui raport al Curții de Conturi. Cu toate acestea, el spune că îl va suna pe Dan Barna.

USR gorj 2

Ginerele lui Morega validat drept candidat USR

Arhitectul Cornel Răducan, ginerele lui Dan Ilie Morega a fost votat de 200 de delegați ai USR Gorj drept candidatul care să deschidă lista pentru Senatul României. La Camera Deputaților a fost preferat chiar președintele organizației, Radu Miriuță.

Acesta a infirmat, contrar evidențelor, faptul că s-a luat în discuție promovarea fostului șef al Complexului Energetic Oltenia.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *