Mureș

Penitenciarul Târgu-Mureș construiește un nou Complex Corecțional în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Complexul Corecțional se va focaliza pe implementarea principiului corecţional “seamless” care se referă la instalarea unei tranziţii facile a deţinuţilor de la serviciile penitenciare la cele de probaţiune şi ulterior în comunitate. Implementarea sistemul corecțional norvegian, principiul „seamless” este un concept nou care va fi implementat pentru prima dată în România.

În cadrul proiectului de investiție se va realiza un pavilion de detenție cu sector de vizite, precum și un Complex Corecțional. Pavilionul de deținere va avea o capacitate de 210 locuri și un regim de înălțime format din parter și 2 etaje. Pavilionul adăpostește atât spații administrative cât și spații de cazare, fiind organizat în două sectoare funcționale, adică sectorul de detenție și sectorul de vizite, astfel acesta se încadrează atât în categoria clădirilor pentru cazare, cât și încategoria clădirilor administrative.

Pavilionul de detenţie în construcţie clasică are acoperiș terasă necirculabilă, în care se vor amenaja camere a câte 6 deţinuţi în cameră şi obiecte sanitare din porţelan. Complexul Corecțional va avea o suprafață de 250 mp, iar în cadrul acestuia se vor desfăşura diverse activităţi corecţionale, în colaborare cu angajaţii sistemului de probaţiune, atât cu persoanele condamnate definitiv la sancţiuni privative de libertate, cât şi cu persoanele condamnate la sancţiuni neprivative de libertate sau aflate în perioada de monitorizare, după eliberarea condiţionată. Parterul va fi un spațiu cu destinație comună pentru penitenciar și serviciul de probațiune, fiind utilizat pentru reuniuni și întâlniri de lucru comun. La etaj, se va realiza o sală de așteptare, un vestiar pentru personalul ce asigură paza, 6 camere pentru întâlniri individuale cu beneficiarii, o sală pentru întâlniri de grup precum și o chicinetă, în proximitatea căreia se află amplasate grupurile sanitare.

Valoarea totală a investiției este de 24 de milioane de lei, cu TVA, adică 5 milioane de euro. Finanțarea investișiei se va realiza prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, programul „Justiţie”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *