Cătălin Volintiru

Un consilier USR este acuzat că a blocat mai multe proiecte imobiliare din cauză că are interese în domeniu. O organizație non-guvernamentală a decis sesizarea Agenției Naționale de Integritate pentru o dublă incompatibilitate. Politicianul are și firmă de imobiliare și a fost numit și în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Imobiliare din București.

USR s-a învățat repede cu stipendiile

Cătălin Volintiru a fost ales pe listele USR în Consiliul Local al Sectorului 6. El a fost numit imediat în Comisia de Urbanism, Lucrări Publice și Protecția Mediului. Concomitent, politicianul mai face parte din alte două comisii: Comisia Juridică și mult disputata Comisie de Vânzare a Spațiilor Comerciale.

Cătălin Volintiru este membru în Consiliile de Administrație a nu mai puțin de cinci unități de învățământ. Două licee, două școli și o grădiniță sunt pe lista de CA-uri a politicianului.

În afară de aceste comitete și comisii, Volintiru a mai fost recompensat de partid și cu o funcție remunerată în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Imobiliare București.

Cătălin Volintiru declarație

Dublă incompatibilitate pentru Cătălin Volintiru

Toate aceste activități completează activitatea comercială a politicianului. El este asociat și la o agenție imobiliară care are activitate intensă pe piața de profil. Venkmar Trade este vehiculul financiar prin care Cătălin Volintiru își desfășoară activitatea de agent imobiliar.

Acest lucru intră în conflict cu activitatea de ales local și mai ales cu cea de membru al Comisiei de Urbanism din care face parte Cătălin Volintiru.

Mai mult, ca proprietar de agenție imobiliară, politicianul este incompatibil și cu funcția de membru CA al companiei imobiliare deținută de Primăria Capitalei. O situație de incompatibilitate se poate interpreta și din postura lui Volintiru proprietar de agenție imobiliară și cea de membru al comisiei care vinde spațiile comerciale ale Primăriei Sector 6.

image

Un ONG sesizează ANI cu privire la activitatea consilierului

Asociația pentru Dreptul Urbanismului a depus sesizare la Agenția Națională de Integritate cu privire la activitatea lui Cătălin Volintiru. În documentul depus de președintele ONG-ului, Alexandru Pânișoară se arată faptul că fiind administrator la compania Primăriei Municipiului București și consilier local sunt întrunite elementele de incompatibilitate.

„Starea de incompatibilitate există din cauza faptului că funcția de administrator este în
cadrul unei companii înființată în baza Legii nr. 31/1990 și care nu se află în subordinea
Consiliului Local Sector 6 și în care Sectorul 6 nu are participație. În cadrul Companiei
Municipiul București are participații și se află în subordinea Consiliului General al
Municipiului București.” se arată în document.

image 1

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *