Tudor tanase

Firma care a vândut cisternele de apă pentru spațiile verzi din Constanța și aspiratoarele electrice utilizate la salubrizarea Bacăului trece la un alt nivel.

Contract de 14 milioane de lei ! Licitație contestata si legaturi suspecte

Compania a pus mâna pe un contract de 14 milioane de lei cu Serviciul de Telecomunicații Speciale. Banii vin prin PNRR, iar compania de unelte trebuie să facă pentru serviciul secret un centru de date ultramodern. În afacere și-a găsit loc și firma fondată de un fost general STS așa că lucrurile sunt mult mai complicate decât par.

După o licitație plină de contestații, clarificări și erate, Serviciul de Telecomunicații Speciale a reușit să declare câștigătorii procedurii. Este vorba despre două companii și un subcontractant care au depus singura ofertă pentru cele 14 milioane de lei alocate unui centru de date al instituției.

Cum a ajuns o firmă de unelte să construiască un centru de date pentru STS

Liderul asocierii este companiea Best Tools Company care este specializată în mașini și unelte. După ce firma apare ca furnizor al unor cisterne cu apă la spațiile verzi din Constanța nimeni nu s-ar fi așteptat să o găsească pe lista câștigătorilor de la Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru un centru de date.

Misterul stă în cealaltă firmă care s-a asociat cu Best Tools pentru a depune oferta. Asociații companiei care a vândut aspiratoarele utilizate de gunoierii din Bacău sunt mult mai apropiați de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Fostul director STS, în centrul unei noi controverse

Marctel SIT este deținută de Petru Călin Pantea și alte zece persoane fizice. Compania l-a avut la un moment dat printre asociați pe generalul Tudor Tănase, fost director chiar la STS. Fost ofițer de informații externe, Tănase a condus de două ori Serviciul de Telecomunicații Speciale și de fiecare dată a plecat în urma unor scandaluri legate de achizițiile făcute de instituție.

La rândul său, Marctel are o serie lungă de contracte cu instituțiile de forță ale statului. Ministerul Apărării și Poliția de Frontieră par a fi abonate la compania care a fost fondată de fostul director al clientului guvernamental.

image

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *