Aeroportul cel mai utilizat de ministrul Transporturilor primește modernizări de securitate de 37 de milioane de lei.

Contract de securitate cu firme controversate

Contractul ajunge la o compania care a livrat scannerele de temperatură în pandemie și la alta care este deținută de un fost ofițer SRI. EMP Trade și Euronuclear Security Services vor moderniza sistemul de securitate al aeroportului din Timișoara conform anunțului de atribuire a contractului publicat de oficialii de la transportur

Firma scannerelor termice câștigă contractul de 40 milioane de lei

Patru oferte au fost depuse pentru contractul de aproape 40 de milioane de lei care include și un sistem automat de verificare a documentelor.EMP Trade este compania care a vândut scannere termice către Oficiul Național de Achiziții Centralizate în timpul pandemiei. Firma are afaceri și cu Metrorex, dar este specializată și în producerea de energie.

Cea de-a doua companie implicată în afacerea de la Timișoara este EuronuclearSecurity Services, o firmă deținută de un fost ofițer al Serviciului Român de Informații. Lazăr Gurbet a fost lucrat vreme de 20 de ani la Brigada Anti-tero de la SRI apoi a preluat destinele companiei care, până la plecarea sa din cadrul serviciului, fusese gestionată de soție.

image 1

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *