Universitatea de Științe Agricole a pus la bătaie 25 de milioane de lei și dorea ca după doi ani de zile cineva să reabiliteze câteva imobile care aparțin instituției.

Costurile explodează la USAMV Iași

În 2020 profesorii de la Universitatea de Științe Agricole din Iași parafau înțelegerea de 25 de milioane de lei pentru reabilitarea unor clădiri din campus. Autorizația de construire era deja obținută de trei ani și fusese prelungită în vederea achiziției.

După câteva luni contractul este majorat cu o sumă neglijabilă care nu prevestea deloc ceea ce avea să urmeze. În primul an de la semnarea contractului, firma care executa lucrarea a emis mai multe dispoziții de șantier care au majorat prețul cu trei milioane de lei.

Proiectul de 31 milioane de lei ! Modificări și cheltuieli necontrolate

Managerii Universității de Științe Agricole au semnat și au acceptat cheltuielile diverse și neprevăzute solicitate de constructori. În total, până acum au fost efectuate 28 de modificări ale contractului inițial. Valoarea lucrărilor au ajuns deja de la 25 la 31 de milioane de lei.

Durata contractului este de 60 de luni deși, conform caietului de sarcini această perioadă ar fi trebuit să includă și garanția de trei ani a lucrărilor. Nu se știe clar cum vor interpreta contractul oficialii instituției publice, dar dacă mai urmează doi ani de acte adiționale, la Iași va exista cea mai scumpă facultate din România.

image 2

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *