În urmă cu mai bine de cinci ani de zile primăria din Zalău a semnat un contract pentru realizarea unui trotuar și a unei piste de bicicletă. Durata înțelegerii era de doi ani. Asta înseamnă că din 2021 lucrarea trebuia să fie finalizată.

Acte adiționale și recepție întârziată din cauza vremii

Inițial trotuarul și pista de biciclete a costat 16 milioane de lei. După doi ani de zile de contract și alți doi de întârziere, lucrarea a ajuns la peste 20 de milioane printr-un număr de 15 acte adiționale.

Cea mai revoltătoare modificare a înțelegerii a avut loc la începutul lui 2021 când, în mod normal trebuiau să mai fie câteva luni până la finalizarea lucrărilor. Atunci, funcționarii de la primăria din Zalău au acceptat să devanseze recepția cu 342 de zile din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Practic, bugetarii au semnat un contract conform căruia Zalăul fusese inundat de ploi torențiale și îmbrăcat în zăpadă vreme de un an de zile în continu.

Întârzieri recompensate cu milioane

În august 2022 oficialii din Zalău premiază întârzierile cu 2,7 milioane de lei adăugate peste valoarea contractului, iar o lună mai târziu își dau acordul și pentru a plătii în avans lucrările către constructor. Alte aproape trei milioane sunt adăugate prin acte adiționale în 2023.

Termenul de finalizare al trotuarului era stabilit pe 31 octombrie. Cu șapte zile înainte, funcționarii din Zalău acordă încă o păsuire de 20 de zile pentru constructor și așteaptă acum să vadă dacă nu începe un nou an de ploaie și zăpadă care să înghețe din nou lucrările.  

image 3

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *