Cozmin Gusa
Anchete

Cozmin Gusa: Orban singura posibilitate reală de premier

Consultantul politic Cozmin Gusa consideră că președintele Klaus Iohannis a făcut singura alegere corectă atunci când a nominalizat premierul.

El spune că a avut indicii în această privință de mai multă vreme în ciuda previziunilor făcute de alți analiști din România.

Indiciile le-am dat cu mai mult de-o lună în urmă. Am spus de atunci că singura posibilitate reală pentru președintele Iohannis este Ludovic Orban. În ciuda unor speculații și comentarii făcute de așa-ziși analiști sau consultanți avizați. Nu se putea altfel. Nu doar din punctul de vedere al datoriei politice, pentru că Orban a adunat voturi, a făcut negocieri, a stat zile și nopți – cum povestea și în emisiunea lui Denise Rifai – ca să poată să încropească o majoritate – fragilă, atenție! – pentru trecerea moțiunii de cenzură. Suntem într-o perioadă în care atât Iohannis, din postura de posibil viitor președinte la al doilea mandat, cât și România sunt în postura în care nu pot să suporte decât un guvern politic, unul care să negocieze politic, în vremuri extrem de complicate” a spus Cozmin Gusa.

El apreciază că suntem într-o gravă situație economică, iar în politica externă suntem în criză. „Prognoza mea este că, undeva la începutul primăverii anului viitor, vom derula alegerile locale și parlamentare. În condițiile unei crize nu doar regionale, ci mondiale. Mă aștept ca această criză să fie mai dură decât cea din 2008” susține consultantul politic.

Previziuni sumbre

„Sunt convins că Iohannis îl va nominaliza și a doua oară pe Orban, dacă prima investitură nu iese. Și atunci Guvernul o să treacă.” a declarat Cozmin Gusa. El a adăugat că dacă guvernul Orban nu trece din prima este posibil ca acest lucru să cauzeze pentru candidatura lui Klaus Iohannis.

Gușă prevede negocieri dure. „Mă aștept la măsuri speciale. Negocierile din această săptămână nu se vor duce numai în cheie politică, ci și în altă cheie.Bbazată pe un posibil șantaj la adresa parlamentarilor PSD și UDMR și… Doamne ferește, pe arestări”

Related posts

Cozmin Gușă îl susține pe Victor Boștinaru în mesajul său critic adresat către Ciolacu & Co. „Liderii mediocri, cu școală discutabila, cu o înțelegere rudimentară a responsabilităților lor”

Constantinescu Gabriel

Cozmin Gușă: Cum ne salvam din toamna ? (4) Primul pas: solidaritate tip “grupuri mici”

Constantinescu Gabriel

Cozmin Gușă: Jurnaliștii care nu vor scutirile de impozite sunt ipocriți

Constantinescu Gabriel

Cum ne salvam din toamna ? (5) Creier, bani și solidaritate!

Constantinescu Gabriel

Cozmin Gușă: Dacă moțiunea trece, singurii câștigători vor fi de fapt Klaus Werner Iohannis și PNL

Constantinescu Gabriel

Cozmin Gușă cere ancheta DNA în scandalul testelor fals-pozitive de la CFR Cluj, după investigațiile „Lumea Politică”: „Trio de “succes” implicat, HREBENCIUC-ROTARU-REGINA MARIA”

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment