Cozmin Gusa
Anchete

Cozmin Gusa: Orban singura posibilitate reală de premier

Consultantul politic Cozmin Gusa consideră că președintele Klaus Iohannis a făcut singura alegere corectă atunci când a nominalizat premierul.

El spune că a avut indicii în această privință de mai multă vreme în ciuda previziunilor făcute de alți analiști din România.

Indiciile le-am dat cu mai mult de-o lună în urmă. Am spus de atunci că singura posibilitate reală pentru președintele Iohannis este Ludovic Orban. În ciuda unor speculații și comentarii făcute de așa-ziși analiști sau consultanți avizați. Nu se putea altfel. Nu doar din punctul de vedere al datoriei politice, pentru că Orban a adunat voturi, a făcut negocieri, a stat zile și nopți – cum povestea și în emisiunea lui Denise Rifai – ca să poată să încropească o majoritate – fragilă, atenție! – pentru trecerea moțiunii de cenzură. Suntem într-o perioadă în care atât Iohannis, din postura de posibil viitor președinte la al doilea mandat, cât și România sunt în postura în care nu pot să suporte decât un guvern politic, unul care să negocieze politic, în vremuri extrem de complicate” a spus Cozmin Gusa.

El apreciază că suntem într-o gravă situație economică, iar în politica externă suntem în criză. „Prognoza mea este că, undeva la începutul primăverii anului viitor, vom derula alegerile locale și parlamentare. În condițiile unei crize nu doar regionale, ci mondiale. Mă aștept ca această criză să fie mai dură decât cea din 2008” susține consultantul politic.

Previziuni sumbre

„Sunt convins că Iohannis îl va nominaliza și a doua oară pe Orban, dacă prima investitură nu iese. Și atunci Guvernul o să treacă.” a declarat Cozmin Gusa. El a adăugat că dacă guvernul Orban nu trece din prima este posibil ca acest lucru să cauzeze pentru candidatura lui Klaus Iohannis.

Gușă prevede negocieri dure. „Mă aștept la măsuri speciale. Negocierile din această săptămână nu se vor duce numai în cheie politică, ci și în altă cheie.Bbazată pe un posibil șantaj la adresa parlamentarilor PSD și UDMR și… Doamne ferește, pe arestări”

Related posts

Cozmin Gușă: “În ultimii 15 ani, statul paralel a supt autoritatea de la instituțiile statului”

George Dumitrescu

Gușă: Glonțul „american” de aur pleacă din România

George Dumitrescu

PSD – transferul anului în România

George Dumitrescu

Cozmin Gusa devoalează triada infractorilor din care face parte Radu Mazăre. Află cine este șeful lui Dragnea

George Dumitrescu

Dosarul „Realitatea” ar putea trimite CNA în instanță

Andreea Cristescu

Leave a Comment