Poza din penitenciar a lui Florin Cîțu a fost publicată de Mediafax în premieră în România. Sorina Matei a fost primul jurnalist care a avut acces la respectiva fotografie. Am considerat că este normal ca ea să adune laurii acestei realizări jurnalistice.

Totodată considerăm că fotografia este de interes public justificat, iar oamenii trebuie să vadă această fotografie în toată splendoarea ei. Lumea Politică publică fotografia premierului „23665” fără water-mark. Considerăm că, dincolo de orice alte interese editoriale, oamenii trebuie să-și vadă primul ministru așa cum arăta el în momentul în care a intrat în pușcărie în Statele Unite.

Subliniem încă o dată faptul că primul jurnalist care a avut fotografia este Sorina Matei. Considerăm că poza din penitenciar a lui Florin Cîțu trebuie văzută de români fără water-mark pentru că toți românii trebuie să-și vadă conducătorii exact așa cum sunt ei.

poza penitenciar citu

Poza din penitenciar a lui Florin Cîțu este realizată de autoritățile din Statele Unite. Ea este pusă la dispoziția presei deoarece ea reprezintă o informație extrem de importantă pentru public. În România, anumite dosare de instanță au început să fie secretizate. Legea accesului la informații publice este din ce în ce mai mult ignorată de autorități.

Felul în care autoritățile judiciare americane au reacționat în acest caz poate să fie un bun exemplu pentru autoritățile din România.

Florin Cîțu a fost ținut în Penitenciarul din Story County. Bărbatul a fost luat în custorie de către autoritățile americane pe data de 3 decembrie 2000, după ce la orele 02:03 noaptea a fost prins pe Lincoln Way de pe Podul Squaw Creek conducând un Ford Probe roșu cu un Blood Alcohol Content de 0.161, limita legală fiind de 0.80.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Este o eroare matematică la final: 0,16 e mai mic decât 0,80. Ați vrut probabil să spuneți că limita legală e 0,08.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *