Vasile Iliuta

Un politician de top a fost pentru a doua oară oprit de poliție în timp ce conducea sub influența alcoolului. Baronul local a refuzat să fie verificat cu alcoltestul și a fost condus la spital. Vasile Iliuta, președintele Consiliului Județean Călărași a fost oprit de poliție în cadrul acțiunilor de verificare a respectării carantinei.

Polițiștii „au oprit pentru control pe strada Prelungirea București un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani. Întrucât bărbatul prezenta semne de ebrietate i s-a solicitat sa fie testat cu aparatul etilotest, acesta a refuzat și a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere unui vehicul sub influența alcoolului, urmând a fi dispuse măsuri legale.” se arată într-un comunicat al IPJ Călărași.

Președintele Consiliului Județean Călărași nu este la prima abatere! Vasile Iliuta a fost oprit, în 2017, de către un echipaj al Poliţiei Rutiere în urma unui control în trafic. A fost rugat să rămână în mașină și urma să fie testat cu aparatul etiloltest. În schimb, el a fugit. Vasile Iliuta a fost prins în fața locuinței sale. În continuare, el a refuzat să fie testat, dar și să fie dus să i se preleveze probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Vezi în exclusivitate filmul cu șeful Călărașiului adus la spital de poliție. Pe timpul stării de urgență pedepsele sunt majorate. Practic, fapta lui Vasile Iliuta este pasibilă de o pedeapsă mult mai mare.

Iliuta trebuie sa raspunda si pentru dosarul referitor la cedarea unei unități militare către un „voluntar”. LumeaPolitica.ro a relatat pe larg despre situație.  a Procurorii cercetează și contextul în care s-au semnat actele cât și faptul că acolo a izbucnit un focar mare de pestă porcină.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *