O firma cu 2 angajați se va ocupa de branșamentele de canalizare din Motru. Înființată în anul 2017 firma a reușit să câștige de la înființare nu mai puțin de 45 de contracte de licitații publice cu principalele instituții ale statului deși nu a depășit niciodată 4 angajați.

Firma care nu onorează contractele

Firma care și-a adjudecat contractul din Motru se numește Antrepriza Construcții Edilitare SRL. Ea este administrată de către omul de afaceri Cristian Stănescu.

Compania administrată de afacerist a fost implicată în mai multe scandaluri.

Într-un contract încheiat de firma Antrepriza Construcţii Edilitare SRL cu Primăria Şendriceni, din judeţul Botoşani, pentru reabilitarea a opt kilometri de drum, autorităţile din Şendriceni au aşteptat însă în zadar ca firma să se apuce de lucru, întrucât nu s-a mai prezentat la începerea lucrărilor, contractul fiind reziliat.

Obiectul declarat al activității, la înființare, este axat pe lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Suma totală pentru serviciile prestate de firma condusă de Cristian Stănescu din licitatiile publice depășește suma de 55 de milioane de euro.

Extinderea rețelei de canalizare și apă menajeră

Durata de realizare a investiției este de 12 luni de la data începerii lucrărilor. Vor fi realizate lucrări de extindere a rețelei de distribuție a apei potabile si a rețelei de canalizare menajera în localități care aparțin de municipiul Motru.

Rețeaua de distribuție va avea o lungime de 724 de metri, rețeaua de canalizare 12.739 metri.

În momentul de față alimentarea cu apa se face din sursa subterană Catunele și este alcătuită din 23 de foraje hidrologice de adâncime. Aducțiunea de apa brută asigură transportul apei preluate din sursa în interiorul frontului și pana la stația de tratare Catunele și se realizează gravitațional.

Pe traseul rețelei de distribuție există mai multe rezervoare de înmagazinare a apei și sunt alimentate prin pompare de către o stație de pompare.

Autoritățile din Motru doresc sa asigure  un mai mare grad de acces la serviciile de alimentare cu apa și canalizare menajera dar și de alimentare cu apa potabila pentru locuitori. De asemenea creșterea gradului de acoperire cu servicii de canalizare menajeră este un scop pentru aceștia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *