Cozmin Gusa

Adevărul despre vizita în SUA a președintelui Klaus Iohannis este devoalat de Cozmin Gușă. Consultantul politic dă o nouă dimensiune întâlnirii dintre șeful statului român și Donald Trump. El consideră că „Glonțul de aur în campania prezidențială din SUA pleacă din România”.

Gușă despre joaca lui Biden în Europa de Est

„Eram la Washington și am stat vreo 14 zile, în primăvara lui 2018, cu proiecte media și geopolitice, iar pe televizor se derulau imagini în care Joe Biden îi adresa lui Donald Trump provocări pentru o partidă de box. Ăsta a fost începutul duelului pentru candidatura la președinția SUA.” Spune Cozmin Gușă. El subliniază că Joe Biden este numărul doi în tabăra democraților și principalul contra-candidat al lui Trump.

Consultantul politic afirmă că Rudolph Giuliani, actual șef de campanie al lui Trump a început. atacurile la Biden și a anunțat chiar că vrea să meargă în Ucraina să investigheze anumite afaceri.

„Oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc, de câte ori s-a dus la Washington s-a întâlnit cu Victoria Nuland. La mijloc este o afacere, iar in Ucraina este o anchetă majoră în legătură cu afacerile derulate de fiul lui Biden. În România, Fondul Proprietatea este, mascat, sub conducerea lui Mark Gitenstein, foarte bun prieten cu Biden. Interesant este că la un fond cu profituri de multe miliarde, banii se duc în alte zone offshore” mai spune Gușă.

România poate să-i asigure lui Trump al doilea mandat

„Trump și echipa lui se vor chinui să-l vulnerabilizeze pe Biden cu glonțul de aur din România. Cine ar putea, dacă nu Adrian Zuckerman, un apropiat al lui Trump. Această întrâziere extrem de ciudată a nominalizării lui Zuckerman are interese care lovesc în tabăra democraților. Avem și răspunsul dat în știri de presă de-a lungul timpului, legate de prietenia lui Gitennstein cu Biden.” Afirmă consultantul politic.

El se întreabă dacă ambasadorul nostru la Washington cunoaște aceste amănunte.  Gușă face o legătură între întârzierea numirii unui ambasador american la București de toată această poveste.

„Donald Trump are oportunitatea de a-și reseta relația cu noul președinte al Ucrainei, dar și continuarea relației cu Iohannis. NU consider că un scandal de campanie din România destabilizează realțiile între țări.” A conchis Gușă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *