Vicepreședintele CNSAS, Cătălin Precul încearcă să se scuze și mai mult se acuză. Scrisoarea trimisă către Lumea Politică conține alte suspiciuni cu privire la viața și activitatea celui pe care PSD l-a considerat excelent pentru a conduce CNSAS.

Precul între ceaiul de slăbit, făina de oase și politică

Lumea Politică a prezentat faptul că tânărul Cătălin Precul a vândut produse de slăbire și a monitorizat activitatea culturală a unei asociații care vinde făină din oase animale.

În legătură cu activitatea pe care am desfășurat-o din momentul finalizării studiilor de licență și până în momentul numirii într-o funcție de demnitate publică, consider că nu am motive de rușine sau de vinovăție.” susține politicianul.

Aici suntem de acord. Nu trebuie să-i fie rușine că a muncit. Cu toate astea, experiențele profesionale îl recomandă pentru altceva.

Precul putea să fie șef comunal al vânzătorilor Herbalife sau șeful breslei vânzătorilor de tărâțe. Politicianul uită să explice cum a monitorizat activitatea culturală a unei asociații care vinde făină din oase.

Tatăl face afaceri cu statul de 20 de ani

Lumea Politică a prezentat peste 120 de contracte ale firmei deținută de tatăl politicianului cu autorități publice. Toate sunt din Botoșani. Politicianul crede că așa e normal. El susține că dărăpănatul magazin „La Dorin” este un fel de Mecca feroneriei din Botoșani iar tatăl său face de multă vreme afaceri cu statul.

Vă pot asigura de faptul (Nr.: Dorin Precul) că a colaborat cu numeroase unități administrativ teritoriale, instituții subordonate acestora, unități de învățământ, samd, inclusiv cele menționate în articol, încă de la începutul anilor 2000, atunci când nu aveam absolut nicio tangență cu viața politică” spune sec Dorin Precul.

Vicepreședintele CNSAS nu explică dacă e normal ca afacerile să continue și după ce el a devenit un fel de șef al instituțiilor amintite.

Precul – incompatibil sau doar nepotrivit?

Am prezentat situația rezonabil de suspicioasă în care Cătălin Precul funcționa. Politicianul interacționa cu primarii atunci când aceștia veneau la Consiliul Județean din postura de consilier al Președintelui. Atunci când primarii veneau „La Dorin”, același Cătălin Precul interacționa cu ei din postura de jurist la  Inevas Mido Business.

Funcțiile deținute de către mine în perioada 2016 – 2018 au fost de natură contractuală, nefiind vorba de funcții sau demnități publice. De aceea, pe lângă faptul că nu s-au produs niciodată interferări de genul celor insinuate în articol, nici nu pot intra sub incidența prevederilor Legii 161/2003 cu privire la regimul incompatibilităților în exercitarea demnităților PUBLICE și a funcțiilor PUBLICE” scrie Precul cu majuscule ca elevii de clasa I-a din școlile cărora tatăl său le vinde diverse produse.

Îi recomandăm politicianului să citească atent art. 175 din Legea 286/2009. Pentru mai multă claritate vom transmite ANI o solicitare în acest caz care a scăpat inspectorilor până acum.

precul firma

Se autodenunță fără să vrea

Boris Cătălin Precul ne anunță că din momentul numirii sale în Colegiul CNSAS și-a dat demisia din toate funcțiile contractuale. Drept dovadă ne transmite adresa prim care a optat să devină vice-președinte al Colegiului pentru Studierea Arhivelor Securității.

Din document aflăm că politicianul era, în 2018, asistent manager al firmei Vlasym Cool Trading SRL. Traducem din „corporateză”: Precul era secretara managerului acestei firme.

  1. Realizați că cineva a trimis asistenta managerului de la un SRL rural să ocupe demnitatea de vicepreședinte CNSAS
  2. Firma respectivă, în 2018, conform Ministerului Finanțelor Publice a avut un singur angajat – Cătălin Precul. Așadar a avut asistentă care nu avea pe cine să asiste sau secretară fără director.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *