Ana Oroș, femeia care a murit atacată de câini, era chiar angajata lui Nicușor Dan primarul general al capitalei, în condițiile în care instituția la care lucra, Primăria capitalei, își dispută responsabilitatea cu primăria Sectorului 6 pentru atacul mortal al maidanezilor de pe Lacul Morii.

Ca o altă ironie a sorții, Ana Oroș abia scăpase cu viață anul trecut, după un atac al câinilor vagabonzi în același loc unde și-a găsit acum sfârșitul.

Anei Oroș (43 de ani), a murit sâmbătă, 21 ianuarie, după ce a fost atacată de o haită de câini lângă Lacul Morii, din Sectorul 6, în timp ce făcea jogging

Ana Oroș era era angajată în cadrul Primăriei Capitalei din septembrie 2022, având funcția de consultant pentru mediu.

Potrivit unor surse PsNews vineri, 20 ianuarie, primarul general al Bucureștiului Nicușor Dan, a exercitat presiuni la adresa Dianei Pungă, cea care coordona ASPA. Atribuțiile Dianei Pungă au fost retrase tot vineri. Ca urmare, Nicușor Dan este singurul coordonator real al ASPA în momentul de față.

Ana Oroș era angajata Primăriei Capitalei
Ana Oroș era angajata Primăriei Capitalei

Femeia era pasionată de drumeții, sport și alergat. Participa la maratoane și competiții și făcea parte din Alpin Club Pro-Mont București.

Ironic, femeia care era din Baia Mare, locuia în București și avea studii medicale veterinare.

Dragi prieteni! Cu regret vă anunț că iubita noastră colegă Ana Oroș nu mai este printre noi. Ca o ironie a sorții astăzi (sâmbără) a fost mușcată și omorâtă în același loc și de aceiași câini (se pare)…..Vom reveni cu noi amănunte. Sper ca totuși această știre să fie falsă, o colegă și prietenă a asociației noastre deja a plecat către INML la recunoaștere, eu (Robert Mureșan) Președinte al asociației sper să fie doar o știre falsă deși s-au dat câteva telefoane să ne interesăm dacă este adevărat”, a transmis Alpin Club Pro-Mont București, pe Facebook.

În prima sa reacție la uciderea femeii de câinii maidanezi, care sunt responsabilitatea angajaților ASPA, Nicușor Dan a declarat este „o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB”.

Am discutat ieri și azi cu persoanele implicate. Este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB. Refuz să intru însă în jocul incriminării și acuzațiilor politice. Am cerut Corpului de Control al Primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții, iar cine a greșit va plăti. Mai important, cu ce trebuie sa facă fiecare instituție pentru ca astfel de drame să nu se mai repete”, a spus Nicușor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *