Ploiești

Primăria Ploiești a reluat licitația pentru modernizarea depoului de tramvaie Ploiești. Proiectul vizează modernizarea depoului de tramvaie şi amenajarea unei noi autobaze pentru autobuze şi troleibuze. Valoarea investiției se ridică la peste 10 milioane de euro.

Depoul de tramvaie este un complex amplasat in nordul orașului Ploiești, in vecinătatea Șoselei Găgeni. Construit in anii 1980, este alcătuit din 12 clădiri cu diferite funcțiuni, administrative, hale de reparații, ateliere, vopsitorie, spălătorie, magazii depozitare. Investiţia prevede modernizare halelor de reparaţii şi a spaţiilor de garare din depoul de tramvaie , modernizarea staţiilor de redresare, instalarea unor staţii de încărcare, modernizarea firelor de contact și a căii de rulare din interiorul depoului şi achiziţia de aparatură şi unelte pentru reparaţii.

Tot în cadrul proiectului se va construi o clădire administrativă pentru noua autobază de troleibuze şi autobuze, vor fi create noi spații de garare și se va realiza o nouă rețea de contact pentru troleibuze. Proiectul vizează creșterea calității sistemului de transport public din Municipiul Ploiești creând un sistem eficient, ecologic și modern, care sa conducă la reducerea cantităților de CO2 și emisii poluante deversate în atmosferă, reducerea numărului de autoturisme în trafic, creșterea numărului de persoane care utilizează transportul în comun cu impact asupra reducerii traficului rutier.

Valoarea totală a investiției este de 51,2 milioane de lei, cu TVA, adică 10,4 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritara 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *