Lupta din PNL începe să producă primele victime. Decizia lui Florin Cîțu de a evalua personal miniștrii liberali a generat o replică din partea premierului Ciucă. Generalul folosește o tactică utilizată în trecut chiar de „echipa câștigătoare”.

Urmează eradicarea oamenilor lui Cîțu

A doua zi după ce președintele PNL și premierul s-au contrat, Florin Cîțu primește primele lovituri. Comitetul de Nominalizare și Remunerare al Transelectrica a fost convocat astăzi la ora 11:oo. Asta face parte din lupta din PNL.

Surse informate au declarat pentru Lumea Politică faptul că urmează să fie decapitați susținătorii lui Cîțu din Directoratul Transelectrica. Acesta este numai un avertisment pentru liderul PNL din partea Premierului PNL.

Lupta din PNL a fost la fel și anul trecut

Așa s-a dus lupta din PNL și la precedentul congres. Atunci Cîțu era premier și schimba din funcție toți oamenii care-l susțineau pe Ludovic Orban. De această dată, președintele PNL Florin Cîțu este vânat de premierul Ciucă.

Surse liberale susțin că premierul i-ar fi transmis președintelui liberal „să nu se apuce de război pentru că el se pricepe mai bine”. Următoarele mișcări ale lui Ciucă pot să includă schimbări ale oamenilor lui Cîțu din alte companii naționale care gestionează bugete uriașe.

Asul din mâneca lui Cîțu

Președintele PNL mizează pe faptul că aliatul său numărul 1, Dan Vîlceanu controlează fonduri uriașe din postura de ministrul al Fondurilor Europene. Cu toate acestea, premierul Nicolae Ciucă a intervenit zilele trecute chiar peste pixul lui Vîlceanu și l-a obligat pe acesta să modifice modul de acordare a unor proiecte de aproape o jumătate de miliard de euro.

Vîlceanu s-a executat rapid, iar Măsura 4.1.1. a ajuns în forma dorită de premier. În teritoriu, această manevră subtilă a transmis un mesaj ferm pentru lupta din PNL. Cîțu nu mai are putere! Cu toate aceste, președintele PNL speră să determine primarii să-l susțină sau să-și asume că nu primesc mai nimic prin PNRR.

Contra-măsurile premierului în lupta din PNL

Dincolo de puterea de a schimba susținătorii lui Cîțu din funcțiile cheie, Nicolae Ciucă mai are „muniție” la dispoziție. Călcâiul lui Achile pentru Florin Cîțu este reprezentat tocmai de aliatul său principal.

Dan Vîlceanu a scăpat „in extremis” dintr-un dosar la DIICOT. Mama sa a rămas acolo. DIICOT și ANAF au sechestre instituite pe activele firmei familiei Vîlceanu. Astfel, spațiul de manevră al Ministrului Fondurilor Europene este limitat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *