ministerul mediului

Ministerul Mediului a ales să cumpere sisteme de monitorizare a aerului de la o firmă controversată după o licitație la care doi participanți s-au retras și unul a fost descalificat.

Conexiunile mafiei Italiene ajung pana in România

Orion Europe SRL are un istoric deosebit de interesant. Unul din fondatorii săi, cetăţeanul italian Sergio Solmi, a fost anchetat pentru corupţie. Firma sa din Italia a fost asociată de procurori cu celebra grupare de crimă organizată Camorra.

În mai 2015, Sergio Solmi şi Stefano Solmi s-au retras scriptic din compania înregistrată în România. SRL-ul a fost cedat asociatului lor român Mihai Ştefan Angheliu, care controlează acum societatea alături de persoana juridică Biobit SRL.

Ca şi în cazul Orion, şi Biobit are un corespondent cu acelaşi nume în Italia. În anul 2010, Sergio Solmi și firma sa, Orion, au fost implicaţi într-un dosar de deturnare de fonduri  dintr-un program de măsurare a calității aerului, în folosul mafiei italiene conform procurorilor din Italia.

Sergio Solmi și trecutul său mafiot nu împiedică succesul Orion Europe SRL

Firma care a fost declarată câștigătoare de Ministerul Mediului este obișnuită a contractelor oferite cu larghețe de autoritățile din România. Deși procurorii din Italia susțin că patronii sunt asociați cu mafia, funcționarii de la noi au fost deosebit de îngăduitori. Orion Europa a semnat cu diferite instituții din România peste 300 de contracte, aproape toate fără să fie nevoie de o licitație.

Orion Europe SRL

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *