Dumitru Orlandea

Transelectrica urmează să fie supravegheată de un „specialist” cu diplomă de măiestrie sportivă. Acesta este membru al UNPR, fostul partid al lui Gabriel Oprea. Dumitru Virgil Orlandea a trecut și pe la PNG-ul lui Gigi Becali.

Introdus pe ordinea de zi vineri, când bugetarii pleacă la mare

Vineri, 22 iulie, după ora 13:30 când bugetarii rup ușile instituțiilor la care lucrează, la Bursa de Valori București ajungea un anunț al Companiei Naționale Transelectrica. Acționarul majoritar, Statul Român dorea să suplimenteze ordinea de zi a adunării generale a Transelectrica.

Statul are 58% din acțiunile colosului monopolist care asigură transportul energiei electrice în România. Așadar, Secretariatul General al Guvernului a îndeplinit o formalitate după închiderea programului.

A anunțat că la ședința din august urmează să fie șapte membri ai consiliului de supraveghere al Transelectrica. Consiliul de Supraveghere este organismul care numește Directoratul.

Măiestria sportivă a lui Dumitru Orlandea este esențială pentru criza energetică

Propunerile Secretariatului General al Guvernului îl cuprind și pe Orlandea Dumitru Virgil, un cameleon politic din Sibiu. Acesta este profesor de sport și are o diplomă de „măiestrie sportivă” ceea ce-l califică, conform CV-ului oficial, să fie antrenor de fotbal. El și-a trecut în CV și faptul că poate să fie monitor de schi, o altă aptitudine esențială pentru securitatea energetică.

cv dumitru orlandea

Cu toate acestea, SGG-ul a luat în calcul faptul că cea mai importantă companie energetică ar avea nevoie de un om cu abilități de antrenor la juniori. Astfel, Orlandea a fost propus și, cel mai probabil că va fi votat la ședința din august. Până pe 1 august, acționarii minoritari pot și ei să formuleze propuneri, dar acestea sunt formale, din moment ce statul deține majoritatea la vot.

Salariu grandios pentru „supraveghetorii” Transelectrica

Concomitent cu cele șapte nume propuse, Secretariatul General al Guvernului a propus și stabilirea salariului pentru membri din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. Dumitru Orlandea și ceilalți membrii CS urmează să fie recompensați regește. Denumită tehnică „indemnizație” suma de bani pe care membrii CS urmează să o încaseze este de 17.926 lei (3600 euro). Suma este echivalentă cu aproape 12 salarii minime pe economie.

Răsfățul este cu atât mai mare cu cât această sumă este încasată pentru câteva ședințe de două ore la care participă cei șapte „specialiști”. Practic, în fiecare lună, 25.000 de euro se duc numai pe indemnizațiile membrilor Consiliului de Supraveghere.

Avalanșă de controverse pentru profesorul de sport Dumitru Orlandea

Lansat la periferia politicii în partidul lui Gigi Becali, Orlandea s-a reorientat în 2008 spre PDL unde a gravitat în jurul lui Ion Ariton. Cânt acesta din urmă a devenit ministrul Economiei, Orlandea devine consilierul său.

În 2008 – 2009, profesorul de sport face o escală la PSD și este consilierul lui Dan Nica la Ministerul de Interne. La finalul acestui periplu este parte a staff-ului lui Sorin Oprescu. El este recompensat cu CA-uri la Transelectrica, Hidroelectrica și Oil Terminal. Parte din aceste „realizări” sunt datorate și nașului său, controversatul afacerist Constantin Samson.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *