Liberalul Robert Florea deconspiră ultimul tun social-democrat din București. Singurul primar PSD din București a rămas fără majoritate în Consiliul Local. Daniel Băluță și-a trecut 23 de hotărâri la ultima ședință la care se baza pe mașina de vot asigurată de consilierii social democrați. Printre aceste hotărâri, baronul roșu al Sectorului 4 a strecurat o modificare cu potențial nuclear în economia orașului.

Bomba lui Băluță din ultima ședință la care a avut majoritate

Manevra gândită de Daniel Băluță a fost detectată de liberalul Robert Florea care se pregătește să preia mandatul de consilier local câștigat în urma alegerilor din 27 septembrie.

„Supraevaluările de milioane de euro introduse de Băluță în ultima ședință de consiliu local în care avea majoritate sunt numai fumul menit să ascundă o escrocherie mai mare. Baronul roșu al Sectorului 4 este disperat pentru că a pierdut majoritatea din Consiliul Local. Durerea cea mai mare are legătură cu ADP Sector 4, locul unde se prelingeau an de an sume enorme de bani din bugetul secătuit al comunității.” susține Florea într-o postare pe Facebook.

Robert Florea

Se poate vinde „domeniul public” fără aprobarea Consiliului Local

El arată că Daniel Băluță a creat premisele vânzării companiei Totul Verde SA. Firma a fost redenumită în urmă cu jumătate de an. Ea are activele Administrației Domeniului Public din Sectorul 4.

„Miza ultimei ședințe a fost deschiderea unei portițe care să facă posibilă vânzarea acestei firme fără aprobarea Consiliului Local. Toată lumea s-a isterizat din cauza cheltuielilor enorme crescute de PSD pentru anumite investiții. În realitate acestea sunt mizilicuri infime pentru clientela de partid. Aceste milioane de euro ascund miza” spune Robert Florea care opțiunea Partidului Național Liberal pentru funcția de viceprimar în Sectorul 4.

Modificarea indicată de liberal este evidentă. În vechiul regulament cumpărarea de acțiuni la firma primăriei era aprobată de Consiliul Local. Acum, conform noului regulament, Consiliul Local nu mai are nicio atribuție.

Robert Florea: „Fanteziile lui Băluță nu se vor materializa”

„Disperat că a pierdut majoritatea din Consiliul Local, Daniel Băluță a scos Consiliul Local din „lanțul de control”. Articolul ascuns într-o hotărâre aparent banală, la rândul ei strecurată între 23 de hotărâri aprobate la foc automat deschide poarta unor afaceri de sute de milioane de euro. Le mulțumesc celor care mi-au acordat votul. Îi asigur că fantasmele economice ale PSD nu vor afecta Sectorul 4. PNL și USRPLUS au majoritate în Consiliul Local. Fanteziile financiare ale lui Băluță nu se vor materializa în acest mandat de patru ani.” Conchide Robert Florea. Liberalul abia așteaptă validarea mandatelor pentru a începe să facă opoziție singurului primar social democrat care a reușit să-și păstreze mandatul.

41 de milioane de euro cheltuieli cu panseluțe în 2019

Totul Verde SA are 900 de angajați. Firma a rulat în 2019 peste 200 de milioane de lei. Tot atunci, compania a înregistrat profit de aproape 6 milioane de lei. Cheltuielile pentru „panseluțe” au crescut constant în mandatul lui Daniel Băluță.

În 2016, compania de întreținere a domeniului public cheltuia numai 37 de milioane de lei anual. Firma este atractivă și datorită activelor. La începutul mandatului lui Daniel Băluță, ADP avea active imobilizate de 4 milioane de lei. După patru ani de mandat și cheltuieli enorme, Totul Verde SA are active imobilizate de 14 milioane de lei și active circulante de 50 de milioane de lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.