Soțul Alinei Gorghiu, Lucian Isar este un personaj discret și controversat. El este urmărit de Banca Feroviară care are un prejudiciu de 1,7 milioane de lei. A fost numit de PNL în boardul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare. A fost consilier al lui Florin Cîțu. Cei doi au fost suspectați că au încercat în trecut un atac speculativ pe piața bancară.

Soțul Alinei Gorghiu angajat la SRL-ul din dormitor

Lucian Isar a revenit pe cai mari după ce prietenul său a ajuns premier. Soțul Alinei Gorghiu a fost „uns” consilier onorific al primului ministru. Din această poziție a fost trimis la Londra ca reprezentant al României în boardul BERD. Înainte să ajungă în aceste poziții înalte, Isar era angajat la SRL-ul pe care-l deținea în apartamentul din centrul Bucureștiului.

Risk and Treasury Advisory SRL a avut în 2019 venituri totale de 80 de lei. Firma trecută în CV-ul lui Isar înregistra în 2019 pierderi de 125.468 lei (aproximativ 25.000 euro). Cu toate acestea, Lucian Isar a fost considerat competent pentru a-l consilia pe premierul României.

Isar și-a pus soacra administrator

În 2020, copleșit de procesele cu Banca Feroviară și de funcțiile guvernamentale, soțul Alinei Gorghiu a decis să se pună la adăpost. Pe 3 ianuarie, când majoritatea românilor nu terminaseră bine sărbătorirea Revelionului, Isar își numea soacra în funcția de administrator la Risk and Treasury Advisory SRL.

Doina Gorghiu trebuia să se ocupe de SRL-ul care oferea activități de consultanță și management pentru afaceri și care avea un singur angajat. Septuagenara din Curtea de Argeș este mama Alinei Gorghiu, partenera de viață a lui Lucian Isar.

Numirea nu trebuia să protejeze cifra de afaceri aproape inexistentă. Firma lui Isar ascunde active de 1,5 milioane de lei (320.000 euro). Soțul Alinei Gorghiu are active cumpărate pe SRL-ul fără cifră de afaceri.

De ce și-a pus soacra „paravan”

O motivație pentru schimbarea de administrator ar putea fi reprezentată și de numirea lui Isar în funcția de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Cu toate acestea el a făcut rocada cu soacra în ianuarie 2020 și a fost numit la BERD în decembrie 2020. Astfel această variantă cade.

soțul Alinei Gorghiu

Manevra pare a fi menită să-l protejeze pe Isar de Banca Feroviară. Istoricul evenimentelor par să indice acest lucur.

  • Pe 29 octombrie 2019, magistrații de la Judecătoria Sector 1 „obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 1.700.875,02 lei”. Pârâtul este Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu. Reclamant este Banca Feroviară.
  • Pe 3 ianuarie 2020, Lucian Isar face rocada cu soacra sa, Doina Gorghiu la conducerea firmei.
  • Pe 7 ianuarie 2020, Lucian Isar depune apel la sentința cu Banca Feroviară.
  • Pe 21 ianuarie 2020, dosarul este înregistrat la Tribunalul București.
  • Pe 15 mai 2020, la primul termen, Lucian Isar pierde și această cale de atac.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *