grădiniță

În timp ce marile firme de stat sunt gata să fie închise, în localitățile mici sunt realizate reconversii ciudate. O grădiniță dintr-un oraș mic aflat în județul Harghita se transformă în centru de afaceri. Toată transformarea costă aproape 8 milioane de lei cu tot cu TVA

8 milioane de lei cu tot cu TVA, cheltuiți într-o localitate pentru sprijinul dezvoltării antreprenoriale

Consiliul județean Harghita a decis să transforme grădinița din Bălan în incubator de afaceri. Cele 6,5 milioane de lei la care se adaugă și taxa pe valoare adăugată sunt cheltuiți pentru a dezvolta spiritul antreprenorial în localitatea cu mai puțin de 6000 de locuitori.

Grădinița avea o curte de 4000 de metri pătrați care acum vor deservi incubatorul de afaceri care trebuie să fie gata în mai puțin de un an de zile.

În locul copiilor, fosta grădiniță va oferi sedii sociale și operaționale pentru un număr de 15 firme care urmează să activeze în micul oraș aflat la marginea județului Harghita.

Dintr-o grădiniță cu o curte de 4000 de metri pătrați, se va tranforma intr-un incubator de afaceri

Grădinița nu mai era utilizată din cauza scăderii demografice accentuate din localitate. Orașul întins pe un kilometru pătrat a avut la jumătatea anilor 80 peste 17 mii de locuitori.  În 2011 au fost recenzați în orașul Bălan 6500 de oameni. Rezultatele neoficiale ale recensământului din 2021 indică o scădere continuă a locuitorilor din această localitate.

Conform sistemului public de achiziții, contractul numit: ” Schimbare de destinație din grădiniță în incubator de afaceri, reabilitare clădire pentru incubator de afaceri în orașul Bălan” . Afacerea este de 6,5 milioane de lei fără TVA. 

2.3 denumire contract

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *