organigrama USR

Uniunea Salvați România a început ca o organizație non-guvernamentală și aparent s-a transformat într-un SRL. Lumea Politică vă prezintă grila de salarizare a partidului. Documentul apare pe pagina usr.ro și conține date despre banii pe care îi încasează membrii USR pentru a face politică. În total, sumele alocate plăților pentru cei care fac politică pe bani sunt de 180.000 de lei.

Nepotul comunistului Marussi încasează potul cel mare din banii USR

Cei mai mulți bani îi primește George Marussi, secretarul general al USR. Acesta este nepotul ilegalistului comunist Gheorghe Marussi, membru în Marea Adunare Națională și primar al Ploieștiului la începutul anilor 60. Secretarul General al USR primește o stipendie între 9000 și 11000 de lei.

Șeful de cabinet al secretarului general al USR primește și el un salariu care variază între 7000 și 10000 de lei. Aceiași sună o încasează și Secretarul General Adjunct al partidului.

Adjunctul secretartului general și-a pus soția pe un post cu bani mulți

Directorul Financiar al USR încasează un salariu de până la 9000 de lei conform datelor din organigrama USR. Conform datelor oficiale, această poziție este ocupată de Adela Mariana Bulearcă. Femeia este colegă de filială cu Secretarul General, George Marussi.

Adela este soția lui Felix Bulearcă, adjunctul lui Marussi de la filiala USR Prahova. Conform presei locale și el este fiu de securist comunist. Oricum, implicarea soților Bulearcă în politică „oamenilor noi” arată faptul că și la USR și-a făcut loc nepotismul.

Bulearcă întreține un departament la care lucrează cinci contabili remunerați cu sume de până la 6000 de lei.

Organigramă stufoasă și bănoasă la USR

Administratorul USR primește și el 4000 de lei. Organigrama USR mai conține un post de „office manager” care este remunerat cu 4000 de lei și un post de „servicii curățenie” care primește 2000 – 3000 de lei. Administratorul parcului auto încasează 4000 de lei, iar responsabilul de achiziții este remunerat tot cu 4000 de lei.

30.000 de lei scot din buzunarele membrilor cei cinci responsabili cu dezvoltarea partidului. Există patru responsabili cu dezvoltarea regională și un șef peste ei. Fiecare sunt remunerați cu sume de până la 6000 de lei.

Tot 6000 de lei primește și coordonatorul voluntarilor USR. Aceiași sumă este plătită și de coordonatorul consilierilor locali. Alți 6000 de lei sunt plătiți unui coordonator ai celor doi coordonatori menționați anterior.

Comunicarea scoate din buzunarele USR 10.000 de euro

Departamentul de comunicare are două posturi de comunicare internă remunerate cu câte 4000 de lei în organigrama USR. Doi editori, un grafician, un specialist social-media și un video jurnalist completează structura secretariatului general al USR.

Fiecare poate să încaseze, conform documentului, până la 7000 de lei din banii de cotizații ai partidului și din banii pe care USR îi primește de la stat.

Politicieni recompensați cu stipendii

Din lista de „premianți” ai Secretariatului General USR am reușit să identificăm o serie de nume. Evident Secretartul General, George Marussi este senator. În declarația de avere el a trecut că a primit 4700 lei de la USR, documentul intern îl contrazice.

Ioana Maria Pavel este membru în echipa de conducere a organizației de tineret a USR. Funcția este politică. Ea este responsabilul de comunicare internă al Secretariatului General al USR, funcție plătită cu 4000 de lei.

Șerban Marinescu a candidat în Teleorman, din partea USR, la Camera Deputaților. Acum el este responsabil de extinderea națională în organigrama USR.

Catinca Hanganu, fosta asistentă a Monicăi Macovei a fost consilieră în grupul parlamentar al USR. Așa cum am spus, Adela Bulearcă este soția consilierului județean USR, Felix Bulearcă. Acesta nu a trecut în declarația de avere din 2020 veniturile soției din activitatea „politică”.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns