Vaccinul Moderna are 93% eficiență după ambele doze
Vaccinul Moderna are 93% eficiență după ambele doze

Vaccinul Moderna are 93% eficiență, după ambele doze, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului, a comunicat compania rezultatul unui studiu. Acesta anunță o eficiență extrem de ridicată în lupta împotriva COVID.

Moderna depășește astfel principalul său competitor, Pfizer, al cărei eficiență scade cu 6% la fiecare 2 luni ce trec de la inocularea dozei de rapel. După 6 luni, eficiența serului de la Pfizer ajunge la aproximativ 84%, relatează Reuters, citat de B1TV.

Vaccinul Moderna are 93% eficiență după ambele doze. „Vaccinul nostru anti-COVID-19 arată o eficacitate durabilă de 93% într-un interval de şase luni, dar recunoaştem că varianta Delta reprezintă o nouă ameninţare importantă, aşadar va trebui să rămânem vigilenţi”, a explicat Stephane Bancel, directorul executiv al companiei Moderna.

Pe de altă parte, compania anunță că până la sosirea iernii ar urma să fie necesară și administrarea celei de-a treia doze, numită și „doză de supra rapel”. De-a lungul timpului, nivelurile de anticorpi vor scădea, motiv pentru gara o a treia doză ar putea fi administrată pentru a obține un boost.

Însă, Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă țările să amâne vaccinarea cu cea de-a treia doză anti-COVID până la finalul lunii septembrie. Directorul general al OMS solicită întârzierea administrării acesteia, pentru ca țările care nu au putut beneficia de vaccin să își poată imuniza populația cu dozele respective.

Îndemnul Organizației Mondiale a Sănătății se dorește a fi o măsură de sprijin pentru țările mai puțin dezvoltate, care nu au apucat să beneficieze de toate dozele necesare de vaccin pentru imunizarea populației doritoare, în timp ce țări dezvoltate recurg deja la achiziționarea serului pentru administrarea celei de-a treia doze.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.