Dragoș Florin Sion

Dragoș Florin Sion este un afacerist din București care a intrat, din a doua încercare, în politică. El este consilier local în Sectorul 1. Dragoș Sion l-a înlocuit pe Cristian Bulfon, USR-istul care a trădat partidul și a votat cu PSD.

Politicianul este fiul lui Emil Sion, un fost director adjunct al Întreprinderii Electromagnetica din București care a fost împușcat în noaptea de 23 spre 24 decembrie 1989 în zona Academiei Militare. Mama politicianului, Ileana Sion are, conform SSRML calitatea de urmaș al unei victime a evenimentelor din Decembrie 1989. Cu toate acestea, ea a solicitat în 2009 CNSAS să o verifice ca „luptător pentru victoria Revoluției”

Afacerile lui Dragoș Florin Sion

La alegerile din 2016, Dragoș Florin Sion era prezentat ca având profesia de inginer și ocupația de director de restaurant. Acesta deținea, împreună cu soția sa Laura Cătălina Sion (fostă Belean) societatea Migas Holding din București cu o cifră de afaceri care oscila în jurul a 150.000 de lei.

Cu doi ani înainte de alegeri, politicianul intrase în societatea Edo Sushi SRL. El preluase firma împreună cu soacra sa Lidia Belean. Imediat, firma deschidea un punct de lucru pe Calea Victoriei, nr. 122. În anul alegerilor, 2016, Edo Sushi deschide un al doilea restaurant în Bd. Știrbei Vodă, nr. 84A.

Deși nu a intrat în consiliul local al Sectorului 1, Sion și-a mai deschis un al treilea restaurant în 2017. Prin firma Restaurant Fu Long SRL el a deschis o locație în comuna Chiajna. Asociatul său în această firmă era Răzvan Lorin Dumitrescu.

Urmărit pentru că și-a falimentat propria firmă

Faptul că în 2017 politicianul acționa deja pe altă societate poate să fie explicat juridic. Chiar în anul alegerilor locale el era urmărit în instanță de Ovidiu Cristian Stoica. În dosarul cu nr. 8601/3/2016/a1 tragerea răspunderii lui Florin Sion pentru intrarea în insolvență a firmei 21 Inches SRL.

În 08 august 2018 acesta cedează Edo Sushi în totalitate soacrei sale. În aceiași zi, Dragoș Florin Sion cesionează către soție părțile sociale de la Migas Holding. Surprinzător, Sion preia 1,7% din părțile sociale de la Edo Sushi la trei luni de la momentul în care le cesionase. El este numit administrator pe 19 noiembrie 2018 pentru a închide 3 restaurante. Înainte de Crăciun, pe 20 Decembrie 2018, Sion devine asociat unic al Edo Sushi.

Pasele cu părțile sociale nu puteau să prevadă ceva bun, iar pe data de 3 Decembrie 2019 este înregistrată cererea de intrare în insolvență a lanțului de restaurante Edo Sushi. Cererea a fost făcută chiar de firma politicianului.

Specialist în falimente

Acest lucru nu a încurcat cu nimic afacerile lui Dragoș Florin Sion. El a mutat întreaga activitate a firmei pe care a falimentat-o pe o altă societate. Edo2Go SRL este noua firmă care a preluat activitatea celei falimentate de consilierul local. Aceasta este deținută de soția sa, Laura Cătălina Sion și de tatăl acesteia, Gheorghe Belean.

În decembrie 2019, firma consilierului USR avea peste 600.000 de lei datorii la bugetul de stat.  De asemenea, firma mai avea de plătit 866.000 de lei către Rocco Trade Business SRL.

Dragoș Florin Sion – gaură de 1,6 milioane de lei

În total firma pentru care Sion a solicitat intrarea în insolvență are datorii de 1,6 milioane de lei. În afară de stat și Rocco Trade Business, politicianul și-a creditat firma cu 30.000 de lei. La fel, soacra sa susține că a investit în firmă suma de 70.000 de lei. De asemenea, societatea „Restaurant Edo Sushi SRL” apare la masa credală cu suma de 30.000 de lei.

Restaurant Edo Sushi SRL a creditat Edo Sushi SRL. Practic a doua firmă cu același nume a fost făcută tocmai pentru a prelua activitatea. A doua firmă era deținută de consilierul USR și de mama sa, Ileana Sion. A decis totuși să mute activitatea pe Edo2Go, firma deținută de soție și socru.

Statul – principala victimă a consilierului USR

Numai statul este fraudat de manevrele politicianului USR. În realitate, Rocco Trade Business SRL este tot un paravan folosit de acesta. Firma care are scriptic o datorie de 800.000 de lei a fost fondată indirect tot de Sion.

Rocco Trade Bussiness SRL a fost fondată în 2007. Atunci firma avea ca principal asociat compania Migas Holding SRL și drept administrator pe Laura Cătălina Sion. Practic, familia politicianului a „învelit” datoriile statului în datorii către entități sau persoane din grup.

Tupeul a mers până la capăt. Cu firma în faliment și statul păgubit, omul nou din politica dâmbovițeană dădea interviuri la Ziarul Financiar ca și când nimic nu s-ar fi schimbat. Pe 26 februarie 2020 el poza tot în manager de restaurant deși nu mai avea vreo legătură cu firma pe care opera Edo Sushi.

<<„Dacă ar fi să descriu în cinci cuvinte bucătăria japoneză aş folosi simplitate, prospețime, sur­priză, sănătate și rafinament”, spune Dragoş Sion, manager şi proprietar al restaurantului Edo Sushi deschis în urmă cu cinci ani.>> Fragment din materialul din ZF.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *