Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă, a fost protagonistul unui nou moment controversat în timpul unei emisiuni TV.

„Eu nu mă văd președinte, îi las pe români să decidă”, a spus politicianul pe care ultimul sondaj electoral apărut în spațiul public îl plasează pe locul șase în preferințele alegătorilor, cu circa șase procente, adică mai puțin de jumătate din scorul estimat pentru formațiunea sa.

Luată ca atare, declarația ar putea fi considerată drept o dovadă de extremă sinceritate sau de defetism electoral. Unii români ar putea, chiar, să creadă că generalul în rezervă s-a săturat să joace într-un rol nepotrivit, întâmpinat cu meme-uri pe internet și cu anecdote virale ocazionate de cartea unui ostaș în slujba țării.

Totuși, Ciucă n-a făcut frontal anunțul retragerii din campanie, ci doar a spus că nu se vede președinte. Cât de mult îi motivează pe alții o astfel de declarație să-l vadă președinte pe liderul PNL e ușor de bănuit.

Nu toată lumea înțelege ironiile lui Nicolae Ciucă

Misterul, dacă e vreunul de descifrat, ține de ce a vrut, de fapt, să comunice acest politician.

În trecutul apropiat, el a mai avut o declarație bizară, atunci când a fost pus să enumere trei calități pe care adversarul său prezidențial, Marcel Ciolacu, le are, iar el, Nicolae Ciucă, nu le are.

„Onoare, respect, predictibilitate”, a fost, atunci, răspunsul candidatului PNL despre calitățile care îi lipsesc.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *