Raluca Turcan, după trimiterea în judecată a lui Mihai Chirica: Ar trebui să facă un pas în spate din funcţiile publice. Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat că orice persoană trimisă în judecată ar trebui să facă un pas în spate din funcţiile publice, a afirmat miercuri seara ministrul PNL al Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la TVR, cu referire la primarul din Iaşi, Mihai Chirica, trimis în judecată pentru fapte de abuz în serviciu.

Raluca Turcan: „Nu pot să-mi schimb opiniile”

Întrebată care este raportarea sa vizavi de „penalul Chirica”, Raluca Turcan a răspuns: „Aceeaşi faţă de orice persoană trimisă în judecată şi anume că ar trebui la un moment dat să facă un pas în spate din funcţiile publice, din demnităţile publice”.

„Amintiţi-vă toată acţiunea mea politică din mandatul trecut, când Justiţia era pe punctul să fie îngenuncheată, şi eu nu pot să-mi schimb opiniile şi anume că Justiţia trebuie să funcţioneze şi instituţiile să fie talon de integritate”, a adăugat Raluca Turcan, subliniind că trebuie aşteptată o decizie a PNL în acest caz.

Raluca Turcan a menţionat că întotdeauna priveşte prin sistemul propriu de valori şi se gândeşte cum ar reacţiona dacă ar ajunge să fie în aceeaşi situaţie.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată pentru fapte de abuz în serviciu cu privire la achiziţia de către municipalitate, prin leasing operaţional, a unor autoturisme Skoda, arată Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi într-un comunicat. Edilul a spus că a aflat din mass-media de trimiterea în judecată și că are încredere în actul de justiţie.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Fapta pentru care Mihai Chirica este acuzat de procurori de abuz în serviciu ar fi fost comisă în 2013, când era viceprimar al Iaşiului şi înlocuitor al primarului de atunci, Gheorghe Nichita. Prejudiciul estimat este de circa 503.000 lei.

Dosarul penal cu nr. 7254/P/2019 a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi pe 13 iunie 2019, urmare a disjungerii şi declinării dispuse de către DNA – Serviciul Teritorial Iaşi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *