Nicuşor Dan, primarul Capitalei, susţine că autobuzele şcolare a căror circulaţie a fost oprită în 2020 au reprezentat o măsură populistă a fostului primar Gabriela Firea. Generau costuri mari şi erau disponibile doar pentru 6 din cele 600 de şcoli din Bucureşti, spune acesta.

Dan îi dă replica lui Firea: Autobuzele şcolare, o măsură populistă a ex-primarului

„Autobuzele şcolare, a căror circulaţie a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele şcolare erau destinate doar pentru 6 şcoli din cele 600 ale Bucureştiului şi nicidecum pentru toate unităţile de învăţământ din Capitală. Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 şcoli. Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscrişi, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori”, a scris pe Facebook Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a precizat că, din analiza primită la primărie, costul lunar al funcţionării acestor autobuze şcolare a fost de 564.500 lei, plus TVA.

Nicuşor Dan susţine că, în prezent, toţi elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din Bucureşti.

Senatorul PSD, Gabriela Firea, l-a acuzat marţi pe primarul general al Capitalei că „a ordonat” oprirea transportului şcolar, asigurat de STB.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, i-a răspuns ministrului Sănătății, care a cerut ca restricțiile din București să fie menținute, chiar în timpul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență din București. „Eu ca autoritate locală am niște atribuții. Așa scrie legea”, a spus Nicușor Dan.

„Trebuie să învățăm să ne împărțim competența. Eu ca autoritate locală am niște atribuții. Așa scrie legea. Avem un Comitet Național care a luat aceste decizii și a stabilit aceste rate de incidență. Am deja suficiente atribuții ca să nu intru peste atribuțiile altora. Există un ministru al Sănătății, un Comitet Național, eu ca autoritate mă subordonez. În cuprinsul hotărârii, se scrie că se fac relaxările cu condiția ca indicele să rămână sub 3, ceea ce e foarte probabil”, a declarat Nicușor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *